in-de-spotlight-franse-voetballer-jules-kounde-schittert-in-nieuwe-campagne-van-jacquemus-315777
©Courtesy of Jacquemus

In de rubriek ‘In de spotlight’ zoomen we in op mensen met een opvallende stijl. Mensen die het lef hebben buiten de gebaande modepaden te treden. Wat dragen ze? En hoe kun jij daar inspiratie uit putten? Deze week bespreken we de stijl van Franse voetballer Jules Koundé, die de catacombe van het voetbalstadion als zijn runway beschouwt. 

Jules Koundé in Jacquemus-campagne

Het werd vaste prik: voetballers die door fotografen werden vastgelegd bij aankomst in het stadion of op het trainingsveld. Menig speler verscheen casual voor de lens, in een trainingspak. Hooguit bungelde er een met merklogo’s bestempelde toilettas aan de arm. Maar steeds vaker doen voetballers meer hun best om een statement te maken met hun look. Jules Koundé was daar een perfect voorbeeld van met zijn opvallende zogenoemde tunnel fits, waarbij hij altijd stijlvol en modieus voor de dag kwam. Tot dit seizoen. Nieuwe FC Barcelona-trainer Hansi Flick stelde een dresscode in die de spelers verplicht om in sporttenue bij het stadion te verschijnen. Maar gelukkig laat Koundé zich off-duty niet afremmen in zijn liefde voor mode: de voetballer is nu te zien in de nieuwste Jacquemus-campagne, waarin hij schittert als model. 

In de campagne La Casa werd Koundé gefotografeerd tegen de backdrop van een Franse villa in een reeks opvallende looks. Zo draagt hij een marineblauwe blazer met een felroze stropdas en zebraprint loafers, terwijl hij in het gras zit met honden. En op een andere foto is hij aan het strijken met wel heel bijzondere schoenen aan zijn voeten, namelijk laarzen gemaakt van gras. Nog een opvallend beeld: Koundé die te zien is op een berg koffers, gekleed in monochrome breisels. Met deze campagne, waarin hij zanger Bad Bunny opvolgt als nieuwste muze van Jacquemus, laat Koundé opnieuw zien dat hij gewaagde modekeuzes niet schuwt.

De tekst gaat door onder de afbeelding.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by JACQUEMUS (@jacquemus)

De stijl van de Franse voetballer

Eerder wist Koundé namelijk nog de krantenkoppen te halen door met gehakte laarzen bij de training aan te komen. De voetballer combineerde deze schoenen met een high-waist jeans, een wit overhemd, een oranje stropdas, een leren bomberjas en een reistas van Louis Vuitton. Voor iemand die zich direct moet omkleden en moet focussen op zijn sport, is zijn aandacht voor stijl en detail zelfs voor menig modeprofessional een inspiratiebron.

De tekst gaat door onder de afbeelding.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jules Kounde (@jkeey4)

Van sportief tot schoolboy

De verdediger schuwt het nemen van moderisico’s dus zeker niet. Van levendige kleuren tot onconventionele prints en opvallende accessoires: hij staat altijd klaar om te verrassen. Maar wat zijn stijl vooral bijzonder maakt, is dat hij een coole I woke up like this-factor over zich heen heeft. Al verschijnt hij in een schoolboy outfit met preppy shorts, hoog opgetrokken kousen, loafers en een Prada-stropdas, hij weet het er stijlvol in plaats van als een verkleedpartij uit te laten zien.

Daarnaast laat hij zijn sportieve achtergrond niet links liggen wanneer het om mode gaat. In tegendeel, het is juist een belangrijk onderdeel van zijn stijl. Zijn looks bevatten regelmatig een sportieve knipoog. De ene keer is dat met een voetbalshirt (zoals een prachtig roze met groene variant van het Japanse team, versierd met kersenbloesem), de andere keer met een New York Yankees-pet.

De tekst gaat door onder de afbeeldingen.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jules Kounde (@jkeey4)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jules Kounde (@jkeey4)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by FC Barcelona (@fcbarcelona)

Homies from Paris

In een sport waar modieus zijn nog steeds een gewaagde keuze is, is Jules Koundé een bijzonder voorbeeld van hoe twee grote industrieën (mode en voetbal) met elkaar verbonden kunnen worden. Het doet denken aan David Beckham in de jaren negentig, die voor het eerst deze grenzen tussen sport en stijl deed vervagen. Beckham zette de standaard, maar na zijn mohawk, bandana’s en full leather looks was er een tijd lang geen voetballer die het modestokje van hem overnam. Met Jules Koundé kan een nieuwe generatie voetbalfans geïnspireerd raken door een verfrissende stijl in de sportwereld.

Dat Koundé serieus interesse heeft in mode, benadrukte de voetballer al eerder met het oprichten van zijn eigen kledingmerk Homies from Paris. Het label, dat vooral uit comfortabel loungewear bestaat, runt hij samen met vriend en ontwerper Oscar Goba Noel. De kleding is misschien iets minder avantgarde dan zijn eigen stijl. Toch is de populariteit van de joggingpakken bijna vanzelfsprekend. Niet alleen hangt er een relatief betaalbaar prijskaartje aan de items, ook geeft het (jonge) voetbalfans de mogelijkheid om zich precies te kleden als Koundé.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jules Kounde (@jkeey4)