ik-ben-niet-het-uitgaanstype-maar-door-deze-going-out-tops-wil-ik-direct-de-deur-uit-278406
©Magda Butrym

Je kent het wel – je hebt een feestje, evenement of andere gathering op de planning, maar wat je aantrekt naar zo’n event is altijd weer de vraag. Zéker als je niet per se het type bent dat warm wordt van het dragen van een hele opvallende look. De oplossing? Een going out top. Want zelfs als je – zoals ik – over het algemeen liever knus in je pyjama op de bank zit dan dat je opgedoft de deur uitgaat, krijg je door een festive top direct zin in een avondje uit.

Going out tops

De kunst van het uitgaan zit ‘m, als je het mij vraagt, niet alleen in het kiezen van de perfecte locatie of het plannen van een geweldige avond met vrienden; minstens zo belangrijk is het vinden van die ene perfecte top. In de wereld van festive looks is een going out top niet zomaar een kledingstuk: het vormt de kern van je hele outfit. Je kunt met een dergelijke top namelijk gemakkelijk een look creëren die volledig weerspiegelt wat je op dat moment voelt. Heb je zin in een casual-chique outfit? Combineer ‘m met je favoriete jeans. In de mood voor een gekledere look? Draag de top met een pantalon of een lange rok, eventueel in dezelfde kleur.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Kortom, de juiste going out top kan een doorslaggevende rol spelen bij het creëren van de ultieme uitgaanslook. Laat je inspireren door onderstaande items voor je eigen uitgaanslook – of je nu de deur uitgaat of niet (want eerlijk: deze tops wil je zélfs thuis de hele dag aan).

Toteme

Toteme top
©NET-A-PORTER

Gebreide top, € 282

Ba&sh

BASH top
©de Bijenkorf

Glitter top, € 195

Magda Butrym

Magda Butrym top
©Magda Butrym

Top met roos- en ruches-details, € 434

Samsøe Samsøe

Samsoe Samsoe top
©de Bijenkorf

Mouwloze top van satijn, € 100

The Attico

The Attico top
©de Bijenkorf

One shoulder top van satijn, € 295

DYO x David Laport

DYO x David Laport
©DYO

Wollen bustier, € 445

Toteme

toteme top
©NET-A-PORTER

Strapless crepe top, € 384

Mango

mango top
©Mango

Gedrapeerde asymmetrische top, € 39,99

St. Agni

St. Agni top
©NET-A-PORTER

Haltertop, € 118

Ralph Lauren

Ralph Lauren top
©de Bijenkorf

Gedrapeerde top, € 99