Als een rondreizend theatergezelschap pendelen ze tussen Gent, Antwerpen en Los Angeles. Margaux Erard is kok en ondernemer, Oliver Symons producer en muzikant. Als ze niet druk zijn met koken of optreden zijn ze het liefst samen. Om kip met aardappelkroketten te eten, kruiswoordpuzzels te maken en hun vrolijke krullenkopje Abel (op)te voeden.
Margaux Erard: ‘Dit huis ís mijn familie’
Margaux Erard is oprichter van de Belgische traiteurketen Bunch. Ze groeide op in deze modernistische villa in Gent, die haar ouders onmiddellijk kochten nadat hun oog erop was gevallen. Tegenwoordig reist Margaux van hot naar her voor haar zaken en woont ze met haar lief Oliver Symons en zoontje Abel in Antwerpen. Toch blijft het ouderlijk huis haar favoriete uitvalsbasis.
De villa met grote glaspartijen, verschillende niveaus en natuurelementen, zoals rotsachtige muren met uitstekende stenen, is duidelijk geïnspireerd op de bouwstijl van de Amerikaanse architect Frank Lloyd Wright, die zijn werken liet opgaan in de natuur. De vallende bladeren die het zwembad in de tuin bedekken lijken Wrights filosofie voort te zetten. “Het huis heeft echt zo’n LA-vibe uit de jaren zeventig, dankzij de zitkuil, hangende haard en een heus bubbelplafond,’ zegt Margaux. ‘Toen mijn ouders het kochten had het een strak interieur, met veel zwart en wit en meubels in knalkleuren. Mijn familie gaf het warmte en gezelligheid.”
Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.
Vloerkleden, hangende bollampen, clubjes kaarsen en stapels boeken geven het huis een uitnodigende, knusse sfeer. Margauxs moeder is een uitstekende kok – in de uitbundig uitgeruste keuken gaven haar ouders al ontelbaar veel eetpartijen. Zaaiden ze daarmee de kiem voor hun dochters culinaire carrière? Het heeft er zeker mee te maken.
Groentesnijder
Margaux studeerde geschiedenis en economie en ging voor een uitwisseling naar het Midden-Oosten: Syrië, Libanon, Israël. Daar werd ze zo verliefd op het eten dat ze besloot dat koken haar roeping was. Maar haar vader vond dat ze lang genoeg gestudeerd had en dat het tijd was om het studentenleven vaarwel te zeggen. “Ga maar in een restaurant werken”, was zijn advies.
In Tel Aviv loopt ze de Israëlische chef Yael Dreyfuss tegen het lijf. De vastberaden Margaux begint in Yaels Brusselse restaurant Rutabaga als groentesnijder en leert daar alles. Over koken, maar ook over ondernemen en hoe je een restaurant wel en niet moet runnen. Wanneer Yael besluit het restaurant te stoppen en zich op andere dingen te focussen moet ook Margaux op zoek naar een nieuwe uitdaging. “Op dat moment ben ik gaan nadenken over een eigen concept. Ik wilde wel een restaurant, maar niet tot ’s avonds laat werken.”