de-xl-canvas-tas-is-de-it-bag-van-de-zomer-en-niet-alleen-geschikt-voor-het-strand-309284
©Phoebe Philo

Ook in de wereld van tassen circuleren trends steeds opnieuw. Na een fase van microtassen bleek het devies voor dit jaar: hoe groter hoe beter. Een opvallend ontwerp dat we spotten bij toonaangevende ontwerpers is de canvas tas. En dan niet een die je alleen gebruikt voor je boodschappen of een middag naar het strand, maar een die net zo goed geschikt is als alledaagse tas. Want als merken als Toteme en zelfs Phoebe Philo ermee aan de haal gaan, kunnen we wel stellen: de XL canvas tas is een nieuwe it-bag in de dop.

De XL canvas tas

Hoewel de XL canvas tas zijn oorsprong vindt als strandtas, zorgt zijn veelzijdigheid ervoor dat hij verder is geëvolueerd tot een stijlvol item. Het ontwerp biedt voldoende ruimte voor alledaagse benodigdheden, of je nu naar je werk, school of een weekendje weg gaat. Dat is niks nieuws. Wat wel nieuw is, is het feit dat steeds meer modehuizen een verfijnde, stijlvolle versie creëren van de eens zo standaard tas.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

Canvas tassen
©KASSL, Phoebe Philo, Toteme
KASSL, Phoebe Philo, Toteme

De perfecte alledaagse tas

De XL canvas tas is er in een breed scala aan kleuren en patronen, maar de ingetogen, minimalistische versie voert de boventoon. Het soort ontwerp dat we het meest zien, is de minimalistische beige variant, vaak afgewerkt met zwarte leren details. Phoebe Philo lanceerde de zogenoemde XL Cabas in haar eerste collectie, gemaakt van perkamentkleurig canvas en leren biezen. Ook andere modehuizen omarmen de trend door unieke details toe te voegen, zoals leren accenten, opvallende gespen en gepersonaliseerde badges. Kijk bijvoorbeeld naar ontwerpen van het Nederlandse label KASSL en het Zweedse Toteme.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

De tas is dus de perfecte, stijlvolle metgezel voor elke (zomerse) activiteit en heeft bewezen veel meer te zijn dan alleen een strandaccessoire. Waarom zou je jezelf beperken tot kleine tasjes als je je hele hebben en houwen kunt meenemen in een XL canvas tas? Dit ontwerp biedt de perfecte oplossing voor iedereen die alles bij de hand wil hebben zonder te hoeven inleveren op stijl. Shop hieronder onze favoriete XL canvas tassen van het moment.

Toteme

Toteme canvas tote
©Net-a-Porter

Canvas tas met leren details, € 800

Levi’s

Levi's tas
©de Bijenkorf

Shopper van canvas met logo, 49,95

Rue de Verneuil

Rue de Verneuil tas
©Net-a-Porter

XL canvas tas met leren handvat, € 300

KASSL

KASSL Tas
©KASSL

Canvas totebag, € 350

Isabel Marant

Isabel Marant tas
©Net-a-Porter

Gestreepte tas, € 190

Phoebe Philo

Phoebe Philo tas
©Phoebe Philo

Canvas tas met leren details, € 5800

Samsøe Samsøe

Samsoe Samsoe canvas tas
©de Bijenkorf

Salanita-shopper met logo, € 130

Marc Jacobs

The Large Tote shopper Marc Jacobs
©de Bijenkorf

The Large Tote-shopper van canvas met logoprint, € 275

Vogue.nl ontvangt een commissie wanneer je iets aanschaft via een affiliatelink op onze site.