editors-picks-deze-beautyproducten-zitten-deze-zomer-in-de-strandtassen-van-vogue-redacteuren-303647
©Stefano Galuzzi, Vogue Nederland, juni 2024

De zomer is eindelijk aangebroken – en hóé. De eerste tropische temperaturen van dit jaar zijn een feit. Daarvan krijgen we natuurlijk zin in een ongedwongen stranddag. Het kan echter een uitdaging zijn om er in de hitte fris en fruitig bij te blijven lopen. Welke beautyproducten zijn deze zomer te vinden in de (strand)tas van Vogue-redacteuren? We vroegen het de online redactie.

What’s in your bag?

Als het kwik stijgt hebben we hier en daar een touch-up nodig. Welke beautyproducten bieden verfrissing en bescherming tijdens een warme dag in de stad of op het strand? Vogue-redacteuren geven een kijkje in hun (strand)tassen.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Onze favoriete beautyproducten voor op het strand

SPF50 van Lancaster – Marjolein van den Brand, senior online redacteur

Een SPF met hoge beschermingsfactor mag natuurlijk in geen enkele strandtas ontbreken, dus ook niet in mijn Loewe Basket. In de zomer draag ik altijd een SPF met me mee, waar ik ook naartoe ga. De zonnebrandcrèmes van La Roche-Posay en Vichy blijven altijd favoriet, maar momenteel ben ik in de ban van Lancasters Sun Perfect-lijn. Goede bescherming, een vetvrije formule, geen witte waas, een fijne geur én verzorgende ingrediënten: ik wil niet klinken als een reclame, maar echt, wat wil je nog meer?

SPF van Lancaster
©de Bijenkorf

Zonnebrandcrème met SPF50, € 59

Hair mist van Coola – Annemieke Riesebos, eindredacteur

Mijn haar is lang en geblondeerd. Dat vraag dus om problemen op zomerse dagen vol zonnestralen en zandkorrels – om over zwembadwater (lees: groen haar) nog maar te zwijgen. Nou ben ik persoonlijk nogal fan van beach hair; ik hou meer van rommelig haar met flink wat textuur dan van zachte, gladde lokken. Dat ik na een fijne stranddag geen sea salt spray nodig heb, is dus mooi meegenomen. Met de schade die de zon en het zoute water aanrichten, ben ik echter minder blij, want ik hou mijn haar natuurlijk wel graag zo gezond mogelijk – én blond. Een fijn leave-in-product is dus onmisbaar. Deze scalp & hair mist van Coola gaat waar ik ga deze zomer. Ik gebruik het product ’s ochtends en spray ook gedurende de dag om m’n haar (en hoofdhuid) te beschermen tegen UV-stralen (zie het als een zonnebrandcrème voor je haar). Beach hair dus, maar dan wel beschermd en met een heerlijke zomerse geur.

Haarmist met SPF
©de Bijenkorf

Zonnebrand voor het haar, € 38,50

Hydraterende mist van Charlotte Tilbury – Lisa Goudsmit, head of digital

Het strand vind ik heerlijk, maar er zijn twee dingen waar ik tegelijkertijd niet zo van hou: een plakkerige huid en zand tussen mijn tenen/wimpers/vingers et cetera. En dat is toch best problematisch als je op een zandvlakte ligt. Nou heb ik door de jaren heen meerdere manieren ontwikkeld (en geperfectioneerd) om dit te voorkomen. Zo zorg ik voor een niet plakkerige zonnebrandcrème (check hier fijne opties) en loop ik zo lang mogelijk op mijn slippers naar de zee en terug naar mijn handdoek. Wat die laatste betreft: sinds vorig jaar heb ik ook een badlaken van gaas waar geen zandkorrels op blijven liggen. En nog een ultieme tip: zorg dat je een waterspray en een face mist in je strandtas hebt. Hiermee kun je het zand een beetje van je gezicht of lichaam spuiten. Zo’n face mist is bovendien hydraterend, verzorgend én verfrissend. What’s not to love? Die van Charlotte Tilbury, Caudalie en L:a Bruket zijn favoriet.

Waterspray van Charlotte Tilbury
©de Bijenkorf

Hydraterende mist voor het gezicht, € 42

Lippenbalsem met SPF van Aesop – Lara Oliveri, online redacteur

Natuurlijk heb ik altijd een SPF voor mijn gezicht en lichaam in mijn tas zitten in de zomer (zeker op het strand), maar ook een lippenbalsem met SPF mag wat mij betreft niet ontbreken. Niks is zo irritant als droge lippen en een verbrande huid (en wist je dat ook je lippen kunnen verbranden?). Met deze lippenbalsem met SPF30 van Aesop tackle je beide irritaties, terwijl je je lippen ook nog eens verzorgt.

Aesop-lippenbalsem met spf
©de Bijenkorf

Lippenbalsem met SPF30, € 19

Waterproof mascara van Chanel – Martine Findhammer, online redacteur

Sommigen willen misschien bare faced naar het strand, maar ik vind subtiele make-up – mess-free, please – toch wel fijn. Daarom is hét beautyproduct in mijn strandtas de waterproof Le Volume-mascara van Chanel. Geen geknoei, fijn voor mensen met gevoelige ogen en perfect voor onderweg. Off to the beach!

Mascara van Chanel
©de Bijenkorf

Waterproof mascara, € 40

Vogue NL Cap – Sophie Hendriks, social mediaredacteur

De zon is mijn allergrootste guilty pleasure. Zomer, lente, herfst of winter: als ze schijnt, zit ik erin. Mijn moeder grapt zelfs weleens dat ik op zonne-energie zou kunnen leven. Natuurlijk weet ik ook dat zonbescherming key is voor je huid. De stijlvolste manier om daar deze zomer voor te zorgen? Door middel van de limited edition Vogue-pet die nu verkrijgbaar is bij het nieuwe Summer of Love Issue. Deze cap zal de hele zomer te vinden zijn tussen alle beautyproducten in mijn strandtas.

Vogue NL cap
©Vogue NL

Vogue’s Summer of Love Issue met Vogue-pet, € 12,99

Shimmer oil van Rituals – Femke Habraken, online redactiestagiaire

Je kunt beter vragen wat ik níet bij me heb in de zomer. In het kader van ‘Ik neem het voor de zekerheid wel mee’ draag ik vaak (zeg gerust altijd) een propvolle tas met me mee. Zo ook naar het strand. Welke beautyproducten allemaal in mijn strandtas zitten? Denk aan een hydraterende haarolie (om uitdroging door het zoute zeewater tegen te gaan), een verfrissende bodymist (zonder alcohol en dus uiterst geschikt voor een gevoelige huid op zonnige dagen) en natuurlijk een SPF. Het liefst sluit ik een dag aan zee af met een etentje op het strand. Een product dat me – na een afspoelbeurt – hydratatie, een heerlijke geur én een mooie glow geeft, is de shimmer oil van Rituals. Met de kenmerkende frisse zomergeur en subtiele shimmer voel ik me in no time revived om aan te schuiven bij een heerlijk stranddiner.

Rituals shimmer oil
©de Bijenkorf

Glinsterende lichaamsolie, € 22,90

Le Labo-parfum in travel size – Marloes van Wijnen, eindredacteur

Op een warme dag is er niks fijner dan het strand, maar na die dag strand is er niks fijner dan een opfrisbeurt om je te verlossen van al het zout en zand. Mijn go-to na zo’n dag, als je nog even nageniet bij een strandtent? Natuurlijk een deo, plens water in mijn gezicht en moisturizer, maar ook een parfum doet wonderen voor een fris gevoel. Ik ben fan van travel size-flacons. Niet alleen omdat je ze makkelijk in je (strand)tas gooit, maar ook omdat je zo sneller weer een nieuwe geur kunt uitzoeken. Een win-winsituatie, want tussen de heerlijke geuren van Le Labo is het sowieso onmogelijk om te kiezen.

Parfumset van Le Labo
©de Bijenkorf

Set van drie travel size parfums, € 159

Aftersun van Vichy – Lois Laverne, online redacteur

Naast alle tips voor óp het strand is verzorging ná het strand even belangrijk. Het is altijd goed om je na een dag blootstellen aan de zon (ook als je niet bent verbrand!) in te smeren met aftersun. Deze van Vichy kocht ik vorig jaar voor het eerst bij een apotheek op Menorca en sindsdien zit-ie standaard in mijn toilettas als ik op vakantie ga. Hij smeert fijn, ruikt niet al te sterk en mocht je je verbranden, dan doet-ie wonderen.

Vichy aftersun
©Vichy

Aftersuncrème, € 19,95

Ben je naast beautyproducten voor op het strand op zoek naar meer zomerse essentials? Dit zijn de zonnebrillen die Vogue-redacteuren dit seizoen dragen.