geloof-het-of-niet-deze-praktische-beautycase-is-de-it-bag-van-het-moment-304741
©Getty Images

Hij zit tussen een toilettas en een clutch in: de vanity bag. Deze tas kan worden aangepast aan elke situatie voor een resolute jaren zestig-look. Lang werd de tas gezien als ‘antimode’, maar nu roept dit silhouet met bovenhandse greep de elegantie op van een couturetoilettas – maar dan in een handtasversie.

De vanity bag

Loro Piana maakte al een it-bag van de vanity bag onder de noemer Extra Pocket. Die spotten we regelmatig bij Gigi Hadid. Bottega Veneta creëerde vervolgens ook zo’n model, dat al een paar dagen na de lancering was uitverkocht. En dat is niet zo gek: ontworpen om het overbodige weg te laten en alleen het essentiële te bevatten, heeft dit kleine tasje alle kenmerken van een grote tas.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

De heropleving van de vanity bag weerspiegelt een bredere trend in de modewereld waarbij nostalgie en retro-invloeden een belangrijke rol spelen. De jaren zestig waren een tijd van experimentele mode en gedurfde stijlen. De vanity bag past daar perfect bij. Het is een eerbetoon aan de glamour van die tijd, maar met een eigentijdse twist.

Dit zijn onze favoriete vanity bags om voor een zomerse retrolook met je mee te dragen.

Loro Piana

loro piana vanity bag
©Loro Piana

Tas Extra Pocket, € 2.300

Saint Laurent Paris

Saint Laurent Paris vanity bag
©Net-a-porter

Leren schoudertas, € 1.690

Stella McCartney

Stella McCartney vanity bag
©MyTheresa

Crossbody-tas Falabella, € 695

Tas met het Louis Vuitton-monogram, € 1.574

Smythson

smythson toilettas
©Net-a-porter

Leren cosmeticatas, € 805

H&M

H&M beautycase vanity bag
©H&M

Grote toilettas met twee lagen, € 19,99

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue FR. Vogue.nl ontvangt een commissie wanneer je iets aanschaft via een affiliatelink op onze site.