van-casual-chic-tot-zwoel-en-modest-de-bandeautop-is-de-must-have-van-dit-seizoen-308736
©The Frankie Shop

Het duurde even, maar de zon is eindelijk daar. Ben je op zoek naar luchtige kledingstukken die je de hele zomer wil dragen, maar even klaar met de klassieke tanktops en cami’s? Dan biedt de bandeautop een chic alternatief.

De bandeautop

De bandeautop is veelzijdig en comfortabel en wordt gekenmerkt door het strapless silhouet zonder beugel bij de buste. De eenvoudige pasvorm met ontblote schouders zorgt voor een sensuele uitstraling – maar dan wel subtiel en klassiek. Oorspronkelijk komt de populaire top uit de badmode in de jaren veertig en sindsdien vond het kledingstuk zichzelf steeds opnieuw uit.

Vooral in de jaren negentig en de noughties steeg de bandeautop naar een ongekende populariteit, met beroemdheden als Mariah Carey, Britney Spears en Sarah Jessica Parker (of soms Carrie Bradshaw) die wegliepen met het item. Het is dan ook niet voor niets dat de top vaak wordt geprezen als één van de onmisbare items uit die tijd. Tegenwoordig nemen it-girls zoals Emily Ratajkowski en Kendall Jenner de bandeautop op in hun capsulegarderobe. Hiermee bewijzen ze dat de bandeautop de tand des tijds daadwerkelijk heeft doorstaan.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

Britney Spears, Sarah Jessica Parker en Mariah Carey dragen bandeautops
©Getty Images

Eindeloze combinaties

Door het eenvoudige silhouet en de tijdloze aard kun je de bandeautop op ontelbaar verschillende manieren combineren. Draag ‘m met een low rise baggy jeans voor een Y2k-achtige look, of combineer de top met een lange sliprok voor een moeiteloos chique stijl. Wil je het item opnemen in een modest-look, of is het buiten toch net iets te fris voor ontblote schouders? De top is ook zeer geschikt als laagje. Bijvoorbeeld over een katoenen blouse, zoals we regelmatig zien op de Vogue-redactie.

Ben je op zoek naar een nauwsluitend model of een die wat losser om het bovenlichaam valt? Ga je voor een klassiek model in één tint of trek je liever een vrolijke print uit de kast? De bandeautop blijft evolueren tussen verschillende stijlen, stoffen en prints. Vogue selecteerde de mooiste bandeautops van dit moment die niet kunnen ontbreken in jouw zomergarderobe.

 

Arket

bandeautop van Arket
©Arket

Cupro tube top, € 39

Drykorn

Bandeautop van Drykorn
©De Bijenkorf

Strapless top met ribstructuur, € 99,95

Esse Studios

bandeautop van Esse Studios
©Net-a-porter

Bandeautop met ritssluiting in javakleur, € 250

Khaite

Bandeautop van Khaite
©Net-a-porter

Bandeautop met ribstructuur, € 780

Lauren Ralph Lauren

bandeautop van Lauren Ralph Lauren
©De Bijenkorf

Strapless top met print, € 132

Skims

Bandeautop van Skims
©Net-a-porter

‘Fits everybody tube top’, € 32

The Frankie Shop

Tube top met cut out van The Frankie Shop
©The Frankie Shop

Tube top met cut out, € 93

The Room Antwerp

Tube top van The Room Antwerp
©The Room Antwerp

Meerkleurige tube top met knoopsluiting aan de voorkant, € 45

Vogue.nl ontvangt een commissie wanneer je iets aanschaft via een affiliatelink op onze site.