adele-trapt-concertreeks-in-munchen-af-in-een-glamoureuze-dior-jurk-308844
©Getty Images

“Guten Tag babes.” Adele is neergestreken in het Duitse München, waar ze in augustus maar liefst tien shows geeft. Afgelopen vrijdag trapte de Britse zangeres haar concertreeks af in de openluchtarena die speciaal voor haar komst werd gebouwd. De show was zoals verwacht een waar spektakel vol memorabele momenten. Ter gelegenheid van de feestelijke openingsavond straalde de zangeres in een imposante avondjurk van Dior. En niet alleen het podium, maar ook haar T-shirtkanon kreeg een grote upgrade.

Adele in München

Na haar succesvolle Weekends With Adele-shows in The Colosseum in Las Vegas keert Adele voor het eerst sinds 2016 terug naar Europese bodem. München is voor de komende vier weken haar uitvalsbasis en fans komen van heinde en ver om de show te bewonderen.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Tijdens de openingsavond droeg Adele een avondjurk van Dior. De jurk gemaakt van moiré-stof was navyblauw met abstracte strepen, een boothals en een lichtroze binnenvoering die via de grote split in haar jurk zichtbaar was. Toen ze haar verschijning op het podium maakte droeg ze bij haar glamoureuze avondjurk een lange cape. Een aantal minuten later vroeg ze haar crew haar ’te verlossen van de cape’, die door zware regenval vooraf aan de show veel water had opgenomen.

Wereldrecord

Speciaal voor de Europese concertreeks werd een openluchtarena met 80.000 zitplaatsen uit de grond gestampt. Met haar indrukwekkende podium vestigt Adele het wereldrecord voor het grootste outdoor ledscherm met een kolossale tweehonderd meter breedte. Het imposante beeld voegt des te meer allure en drama toe aan haar fenomenale performance.

Niet alleen haar podium kreeg een upgrade, ook het T-shirtkanon is bigger and better. Tijdens haar concerten in Las Vegas introduceerde Adele het T-shirtkanon waarmee ze gesigneerde T-shirts in het publiek schoot. Met als resultaat vele lyrische fans op social media. Terwijl ze de microfoon tussen haar boezem stopte presenteerde ze in München de geüpgrade versie van het kanon, waarmee ze met een grote glimlach twaalf exemplaren door de lucht lanceerde.

Korte onderbreking 

Wie afgelopen vrijdagavond bij het concert aanwezig was, pakte nog een extra unieke ervaring mee. Niets lijkt Adele te stoppen tijdens haar concerten, behalve dan de vrouwenfinale van de honderd meter sprint bij de Olympische Spelen. Tijdens het optreden lastte Adele een korte pauze in. Op het tweehonderd meter brede scherm keek ze samen met het publiek live de olympische finale.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Adele (@adele)