9-makkelijke-updos-om-te-dragen-in-de-warmte-met-dank-aan-de-cool-girls-van-kopenhagen-309156
©Acielle / Style Du Monde

De zon mag dan wel af en toe schijnen, maar deze zomer is het echt raak op het gebied van vochtigheid. Tijdens deze warmere, is het essentieel om van top tot teen optimaal te ventileren. Dat betekent linnen, sandalen en, misschien wel het belangrijkst, haar dat niet zwaar hangt en blijft plakken aan je nek en schouders. Maar met warmere temperaturen kan de inspiratie voor een leuk kapsel ver te zoeken zijn. Laat het over aan de streetstyle-sterren van Copenhagen Fashion Week voor een aantal perfecte zomerkapsels.

Zomerkapsels gespot op Copenhagen Fashion Week 

Van luchtige en super strakke knotjes en grote en felle scrunchies, tot halve updo’s en boho-vlechtjes. Laat je inspireren door Copenhagen Fashion Week, waar de streetstylers een aantal uitstekende zomerkapsels serveren. Dit zijn onze favorieten.

Een strak knotje

Een gladde knot is de gemakkelijke manier om het haar uit je gezicht te halen en is ook nog eens eeuwig chic. Voorkom springerig haar met bijvoorbeeld gel of een sleek stick.

Copenhagen Fashion Week kapsels
©Acielle / Style Du Monde

Een losse knot

Om zo’n losse knot na te maken, doe je gewoon je haar in een lage paardenstaart en draai je het totdat het op natuurlijke wijze een dubbele knut vormt. Eenvoudig en chic.

CPHFW streetstyle
©Acielle / Style Du Monde

De opvallende scrunchie

Trek de aandacht met een felle scrunchie in een verder eenvoudig kapsel. Deze knalrode schrunchie is én praktisch én stijlvol.

CPHFW streetstyle
©Acielle / Style Du Monde

Een halve updo

Een halve updo is zo veelzijdig als kapsel: het ziet er leuk uit, halen het grootste deel van je haar weg uit je gezicht en nek en is in een paar seconden gemaakt.

CPHFW
©Acielle / Style Du Monde

Boho vlechtjes

Boho is helemaal in en dat geldt ook voor het haar. Of het nu een paar vlechten zijn die aan weerszijden van het hoofd worden gedragen of een gevlochten staart, deze zomer kun je eindeloos experimenteren met de gevlochten stijl.

CPHFW haar-inspiratie
©Acielle / Style Du Monde

Volledig ingevlochten

Deze showganger trok haar box braids in een paardenstaart op de kruin van haar hoofd – moeiteloos en cool.

CPHFW streetstyle
©Acielle / Style Du Monde

Haaraccessoires in overvloed

Scrunchies, haarclips, oorbellen – het is een overdaad aan accessoires en de perfecte manier om details aan je look toe te voegen en jezelf koel te houden.

CPHFW haaraccessoires
©Acielle / Style Du Monde

Kort haar

Deze ultrakorte bob is perfect voor de zomermaanden.

Streetsyle CPHFW
©Acielle / Style Du Monde

The ’90s Pammy

Herinner je je Pamela Anderson’s kenmerkende jaren ’90 kapsel? Dit is de versie voor 2024, compleet met een chiffon haarband. We zijn fan.

Zomerkapsels tijdens Copenhagen Fashion Week
©Acielle / Style Du Monde

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue UK.