blake-lively-schittert-in-een-jurk-van-versace-die-britney-spears-droeg-in-de-zeroes-309235
©Getty Images

Blake Lively is al een paar dagen bezig met een constante stroom van publieke optredens. En daar is een goede reden voor: de actrice zit midden in de promotie van haar nieuwe film It Ends With Us, naar het gelijknamige boek. Al haar outfits hebben één ding gemeen: ze zijn rechtstreeks geïnspireerd op haar personage Lily Bloom, een bloemiste die een boetiek runt in Boston. Nu kiest Blake een wel heel bijzondere outfit – een die door niemand minder dan Britney Spears werd gedragen in de zeroes, natuurlijk van het ultieme zeroes-modehuis Versace.

Blake Lively in Versace net als Britney Spears 

Blake Lively’s perstour leidde tot een reeks bloemige looks, waaronder een denim outfit van Chanel, een organza jurk van Vivienne Westwood, een geborduurde en met strass-steentjes bezette mini-jurk in bloemen- en matrozenprints van Dauphinette en een look bestaande uit een jas en broek geborduurd met bijpassende bloemen. Maar het is haar nieuwste look die echt alle ogen op zich gericht krijgt.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

In New York, om de vertoning van haar film te vieren, koos Blake Lively voor een vintage jurk van Versace uit de herfst-winter 2003-collectie van het Italiaanse modehuis. De reden dat deze jurk the talk of the town is, komt niet alleen omdat hij uitzonderlijk is, maar ook omdat hij lang geleden werd gedragen door niemand minder dan Britney Spears.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

Blake Lively in Versace
©Getty Images
Blake Lively - Versace herfst/winter 2003

Eerbetoon aan Britney Spears 

Blake Lively, die koos voor Lorraine Schwartz juwelen als accessoire, bracht een eerbetoon aan de popster die haar zo dierbaar is: “De ultieme queen die ervoor zorgde dat we allemaal wilden schitteren, schrijven en onze verhalen wilden delen. Britney, wij millennials hebben allemaal een herinnering aan een tijd waarin je ons inspireerde met je kracht en je werk. Bedankt dat je zoveel vrouwen hebt aangemoedigd om hun verhaal te delen. Zo enthousiast om je biopic te zien en wat je voor ons in petto hebt,” deelde ze op Instagram.

Britney Spears, wier roerige leven en carrière binnenkort in een biopic op het witte doek te zien zullen zijn, droeg precies deze jurk front row van de beroemde show van Donatella Versace in het begin van de jaren 2000. Op zijn zachts gezegd; iconisch.