emily-mag-dan-in-parijs-zijn-lily-collins-is-door-en-door-een-scandi-girl-309363
©Acielle StyleDuMonde

Tijdens het drukke schema van Copenhagen Fashion Week kwamen Netflix en Vogue Scandinavia samen om een intiem diner te organiseren ter ere van seizoen vier van Emily in Paris, met Lily Collins als eregast. Waarom Kopenhagen, vraag je je misschien af? De acteur is nu een ere-Deen, nadat ze vorig jaar naar de hoofdstad verhuisde met haar man, regisseur Charlie McDowell.

Lily Collins is fan van Scandi-merken

Terwijl Emily Cooper een pure maximalist is, beschreef Collins – die een grijze manteljurk droeg van het Deense merk Mark Domino Kenly Tan en ballerina’s van Alaïa (een must voor Scandi-girls) – hoe haar nieuwe thuis haar gevoel voor stijl heeft beïnvloed. “Iedereen is hier zo cool, zo chic”, vertelde ze Allyson Shiffman van Vogue Scandinavia tijdens een live Q&A. Ook merkte ze op hoe belangrijk het is om in elke outfit door de stad te kunnen fietsen.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Tot haar favoriete Scandinavische ontwerpers behoren Stine Goya en Cecilie Bahnsen (ze werd eerder gespot met een blauw snoepje van de ontwerper). Collins slaagde er zelfs in om wat Scandi-merken in de garderobe van haar personage te stoppen. Een jas van Stine Goya “speelt een belangrijke rol in het volgende seizoen,” onthulde ze, terwijl het Deense minimalistische merk By Malene Birger ook zijn opwachting maakt.

Sobere stijl voor Emily Cooper

Collins beschreef ook hoe Emily’s nieuwe garderobe meer een “sobere, gestroomlijnde esthetiek” heeft – hoewel dat “misschien één print minder dan vorig seizoen” betekent, in plaats van een plotselinge verschuiving in de stijl van de personage. Toch zijn er meer broekpakken (“ze draagt de broek in haar relatie met Parijs”) en platte schoenen, wat suggereert dat de liefde van de actrice voor Scandi-mode kan afstralen op haar personage.

lily collins stijl
©Acielle StyleDuMonde

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue UK.