deze-trends-hebben-we-gespot-tijdens-copenhagen-fashion-week-lente-zomer-2025-309440

Na een week vol events, shows van zowel toonaangevende Scandi ontwerpers als opkomende designers, en inspirerende streetstylelooks is Deense modeweek tot een eind gekomen. Kortom: tijd om de balans op te maken. We zagen unieke modemomenten die de tongen los maakten, zoals een blind model op de catwalk bij Sinéad O’Dwyer of Pamela Anderson die front row zat bij Rotate. Maar wat gaan we de komende seizoenen dragen? Dit zijn de grootste trends gespot tijdens Copenhagen Fashion Week lente/zomer 2025.

Trends Copenhagen Fashion Week lente/zomer 2025

Van de door modeliefhebbers omarmde capribroek tot brat-groen en silhouetten met een focus op de heupen, hieronder vind je een overzicht van de trends op de catwalks van Copenhagen Fashion Week lente/zomer 2025.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Lang leve de capribroek

We kunnen er niet omheen: de capribroek viert hoogtij. Het streetstylepubliek is al verknocht aan de broek die net tot onder de knie komt, en volgens Deense merken gaat het model nergens naartoe voor de zomer van 2025. Zo zagen we capribroeken bij onder meer Rotate, Remain, Herskind, OpéraSport en A. Roege Hove. Opvallend is dat de broekenstijl lijkt te evolueren naar een leggingvorm, en dat naast de geliefde zwarte uitvoering andere neutrale tinten zoals grijs en off-white de overhand nemen.

De capribroek is een van de trends van Copenhagen Fashion Week lente/zomer 2025
©Spotlight
1/8
Native Share

It’s a brat girl summer

Nog een trend waarvan we deze zomer geen genoeg lijken te krijgen? Brat. Ingezet door Charli XCX, die met haar nieuwe gelijknamige album direct ook de kleur van de zomer dicteerde: brat-groen. Ook tijdens Copenhagen Fashion Week duikt de kleur op, en wel tijdens de shows van A. Roege Hove, Sinéad O’Dwyer, Lovechild 1979 en Forza Collective.

Brat-groen bij Forza Collective
©Spotlight
2/8
Native Share

Niet alleen bubble skirts, maar ook bubble tops

De bubble skirt, of de ballonrok, heeft de laatste tijd aan populariteit gewonnen. Dat zagen we ook terug op straat tijdens de Deense modeweek, waar de stijl werd gespot bij meerdere showgangers en op de catwalk van onder meer Rotate en Han Kjøbenhavn. En daar bleef het niet bij: het opbollende silhouet kwam dit seizoen ook in de vorm van een top, zoals te zien was bij Herskind.

De ballontop bij Herskind
©Spotlight
3/8
Native Share

Poloshirts met een twist

Een van de it-items tijdens deze Copenhagen Fashion Week is ongetwijfeld de polo. Het shirt associeer je misschien eerder met de outfit van je vader of broer, maar juist daarom is het een interessant stuk. Merken als Baum und Pferdgarten, OpéraSport en Stamm weten dat ook en geven een coole draai aan het item voor het lente/zomer 2025-seizoen. Denk aan extra lange mouwen, de toevoeging van een statementriem of een polo in de vorm van een jurk (zie Marimekko).

De polo is een van de trends van Copenhagen Fashion Week lente/zomer 2025
©Spotlight
4/8
Native Share

Accent op de heupen

Een interessant silhouet dat momenteel trending is: de jurk met lage taille – ook wel de drop waist dress. Ook tijdens Copenhagen Fashion Week wint de jurk aan terrein. Neem bijvoorbeeld de show van OpéraSport, waar we een sexy off-shouldervariant met korte pofmouwen zagen. Of kijk eens naar Forza Collective, dat een losvallend, boxy exemplaar de catwalk op stuurde. Verder zien we het accent op de heupen ook bij Rotate en Jade Cropper.

De jurk met accent op de heupen is een van de trends van Copenhagen Fashion Week lente/zomer 2025
©Spotlight
5/8
Native Share

Textuur is alles

Tijdens veel shows – we noemen: Han Kjøbenhavn, MKDT Studio, Herskind, Joao Maraschin, Forza Collective, The Garment en Munthe – was de verleiding groot om de stoffen aan te raken. Waar Joao Maraschin bijzondere crochet stukken en ontwerpen met franjes liet zien, showde Han Kjøbenhavn een fuzzy statementjurk en pleitte MKDT Studio voor getextureerde pakken en delicate 3D-bloemen.

Textuur is een van de trends van Copenhagen Fashion Week lente/zomer 2025
©Spotlight
6/8
Native Share

Double denim

Een Canadian tuxedo mag inmiddels dan een klassieker zijn, merken als Gestuz, Marimekko, Sinéad O’Dwyer, Baum und Pferdgarten, Won Hundred en Skall Studio weten er dit seizoen weer een verrassende twist aan te geven. Zo creëerde Zalando Visionary Award-winnaar Sinéad O’Dwyer een denim korsettop met een bijpassende wijd uitlopende jeans met ritsen, en stelde Gestuz de chique combinatie van een denim midirok met een oversized denim blouse voor.

Double denim is een van de trends van Copenhagen Fashion Week lente/zomer 2025
©Spotlight
7/8
Native Share

Bruin leer

Zwart moet plaatsmaken voor bruin, als we afgaan op de collecties geshowd in de Deense hoofdstad. We zagen zowel veel (lak)leren bruine sets (Baum und Pferdgarten, Herskind, Won Hundred) als oversized jassen in verschillende tinten bruin (Han Kjøbenhavn, (di)vision). Ook een optie? Leren jacks in een mix van bruin en zwart.

Bruin leer bij Baum und Pferdgarten
©Spotlight
8/8
Native Share