afgekeken-bij-de-olsens-en-jennifer-lawrence-ik-ben-helemaal-fan-van-de-getinte-zonnebril-311968
©Getty Images

Zonnebrillen zijn een onmisbare essential, zeker in de zomer. Maar waar ik net als vele anderen normaal gesproken meer neig naar een zwart of bruin model, ben ik nu volledig omgeslagen en wil ik opeens een getinte zonnebril. Hoe ik aan dit idee kom? Door de looks van enkele van de stijlvolste vrouwen van het moment, Mary-Kate en Ashley Olsen, en (ook wel de derde Olsen twin in mijn ogen) Jennifer Lawrence. Wat ze met elkaar gemeen hebben naast volledige The Row-looks? Zonnebrillen met gekleurde glazen.

Getinte zonnebrillen

Hoewel getinte zonnebrillen misschien niet klinken als de meest chique accessoires – ik snap dat je nu eerder een foute zomeroutfit uit de jaren negentig voor je ziet dan een stijlvolle look – blijkt niets minder waar. Als The Row-liefhebber verschijnen er af en toe outfits op mijn social media-platformen van Ashley en Mary-Kate Olsen (op de zeer zeldzame momenten dat een streetstylemoment van de twee ontwerpers wordt vastgelegd) en de afgelopen tijd viel me iets bijzonders op.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

De twee zussen zijn vrij stijlvast en toen er naast hun vertrouwde Margaux-tassen en teenslippers opeens steeds vaker een getinte zonnebril langskwam dacht ik – is dit het accessoire waarvan ik niet wist dat ik het nodig had? Het was vooral Ashley die bijna elke keer als ze gefotografeerd werd een bril met roodgekleurde glazen droeg. Van een ontspannen weekend in de Hamptons tot een chic diner. Haar bohemian-chique en minimalistische stijl in combinatie met iets onverwachts als een getinte zonnebril, gaf haar eenvoudige outfit een interessant detail dat er zowel cool als superchic uitzag.

De tekst gaat verder onder de afbeelding. 

Ashley Olsen getinte bril
©Getty Images

Van de Olsens tot Jennifer Lawrence 

Als mede The Row-fan, was de kans groot dat vroeg of laat ook Jennifer Lawrence met een getinte zonnebril zou verschijnen. Nu is ze sowieso al een van mijn favoriete stijliconen van het moment (hoe kun je er tegelijk relaxed en toch zó chic uitzien?) en het kwam dan ook niet geheel als een verrassing dat ze me er volledig van overtuigde ook een getinte zonnebril nodig te hebben in mijn leven. De bril geeft haar casual outfits iets nostalgisch – een soort jaren zeventig-vibe die tegelijk heel herkenbaar en modern aanvoelt.

Net als de Olsen Twins geeft Jennifer Lawrence een vleugje nonchalance in haar draagwijze van de getinte zonnebril. Ze combineert ‘m moeiteloos met jeans en een leren jack of een vloeiende broek. Wat Lawrence en de Olsens gemeen hebben, is dat ze de bril met flair dragen, waardoor het een verlengstuk van hun persoonlijkheid wordt in plaats van een opzichtig accessoire. De charme van de getinte zonnebril zit hem wat mij betreft in het feit dat het een statement piece is zonder schreeuwerig te zijn. En dat klinkt in mijn oren als het perfecte accessoire.

Bottega Veneta 

Bottega Veneta bril
©Net-a-Porter

Aviator zonnebril met groene glazen, € 447

Oliver Peoples

Oliver Peoples zonnebril
©de Bijenkorf

Rosson Sun zonnebril, € 375

Loewe

Loewe zonnebril
©Net-a-Porter

Paula’s Ibiza zonnebril met blauwe glazen, € 320

Tom Ford

Tom Ford zonnebril
©de Bijenkorf

Zonnebril met gele glazen, € 360

Mango

Mango zonnebril
©Mango

Ovale zonnebril, € 22,99

Saint Laurent

Saint Laurent bril
©de Bijenkorf

Zonnebril met blauwe glazen, € 345

Jacques Marie Mage

Jacques Marie Mage zonnebril
©Net-a-Porter

Ovale bril, € 744

Samsøe Samsøe 

Samsøe Samsøe zonnebril
©Samsøe Samsøe

Jude zonnebril met rode glazen, € 85

Vogue.nl ontvangt een commissie wanneer je iets aanschaft via een affiliatelink op onze site.