jennifer-lopez-en-ben-affleck-gaan-scheiden-na-een-huwelijk-van-twee-jaar-310748
©Getty Images

Jennifer Lopez en Ben Affleck gaan officieel uit elkaar. Lopez heeft op dinsdag 20 augustus de scheiding aangevraagd bij de Superior Court van Los Angeles, volgens TMZ. Het nieuws werd later bevestigd door People. De officiële scheidingsdatum is vastgesteld op 26 april.

Scheiding Jennifer Lopez en Ben Affleck

Dit nieuws volgt op toenemende speculaties over de relatiestatus van het stel. Halverwege mei meldden verschillende media problemen binnen het huwelijk. “Ze hebben heel verschillende benaderingen als het gaat om media-aandacht. Ben haat alle aandacht en voelt zich er ongemakkelijk bij. Jennifer heeft altijd een andere aanpak gehad”, vertelde een anonieme bron op 20 mei aan People. Dagen eerder bracht hetzelfde medium een verhaal waarin stond dat de twee apart van elkaar woonden.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Ondertussen meldde Page Six dat een breuk onvermijdelijk was. Kort daarna annuleerde Lopez plotseling haar This Is Me-tour: “Jennifer neemt tijd vrij om bij haar kinderen, familie en naasten te zijn”, luidde de aankondiging in haar nieuwsbrief, OnTheJLo.

Bennifer 2.0

Jennifer Lopez en Ben Affleck trouwden in Riceboro, Georgia op 20 augustus 2022. Destijds leek het om een sprookjeseinde te gaan, van een liefdesverhaal dat een geschiedenis van twintig jaar heeft. In november 2002, na hun ontmoeting op de set van Gigli, vroeg Affleck Lopez ten huwelijk. Iets meer dan een jaar later annuleerden ze echter hun bruiloft. Beiden trouwden daarna met een ander: Lopez met Marc Anthony en Affleck met Jennifer Garner. Maar enkele jaren na hun scheidingen vonden ze elkaar opnieuw.

“Ik heb altijd gevoeld dat er sprake was van een echte, ware liefde. Mensen in mijn leven weten dat hij een heel speciaal persoon voor mij was. Toen we weer contact kregen, waren die gevoelens voor mij nog steeds heel echt”, vertelde Lopez aan Vogue in haar coverinterview van december 2022. “Er is iets intrinsiek magisch, vriendelijk en liefdevol in het hart van Jennifer”, zei Affleck destijds over zijn vrouw.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue US.