emrata-gebruikt-de-demure-trend-om-aandacht-te-vragen-voor-een-nare-situatie-waarmee-ze-te-maken-had-311067
©Getty Images

‘Demure’ mag dan opeens overal zijn, volgens Emily Ratajkowski is zij zelf “famously not demure, famously not mindful“. EmRata werd herinnerd aan haar ‘non-demure’ status tijdens een van haar vele dog walks in NYC. Een man die in haar richting liep, voelde zich blijkbaar genoodzaakt om “Trek een shirt aan!” naar haar te roepen. Spoiler alert: ze hád een shirt aan. Hoewel EmRata een belangrijke voorstander is geweest van de naked dressing-trend, zijn ook voor haar topless dog walks niet de norm.

Emily Ratajkowski is niet ‘demure’

Ratajkowski, die een boek schreef over wat het betekent om vrouw te zijn, is bekend met de objectivering van haar lichaam. Niemand heeft een recap nodig van het Blurred Lines-tijdperk, of een herinnering aan de fotograaf die naaktfoto’s van haar publiceerde en daar veel geld mee verdiende. Tegelijkertijd stelt Emily dat ze haar lichaam is gaan zien als een “middel om geld te verdienen” en dat ze “haar lichaam niet ziet als iets van zichzelf”.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Dat je nog steeds niet zelf kan bepalen wat je aantrekt als je de hond uitlaat zonder uitgescholden te worden, is echter een nieuw dieptepunt in een maatschappij waarin iedereen overal commentaar op heeft. EmRata schudde het van zich af door een TikTok-video van dat exacte moment te maken met op de achtergrond Charli XCX’s 365 – dé lofzang van de zomer die beschrijft lak te hebben aan alles, en – net als EmRata zelf – het tegenovergestelde is van demure.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

EmRata
©Getty Images

Zoals alle internettrends is demure weer sneller voorbij dan je denkt. Maar we zijn blij dat EmRata het mindful begrip van bedenker Jools Lebron kon gebruiken om de aandacht te vestigen op de grove situatie waarmee ze te maken had op een simpele doordeweekse ochtend. Het model mag dragen wat ze wil, en wanneer ze dat wil. En niemand heeft het recht – en zeker niet een wildvreemde – om daar iets van te zeggen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Emily Ratajkowski (@emrata)