dankzij-prada-maakt-de-barn-jacket-een-comeback-en-je-draagt-m-zo-312479
©Getty Images

Gespot op de runway bij Miu Miu, Loewe, Fendi, The Row en Prada – to name a few – maar ook tijdens Copenhagen Fashion Week lente/zomer-2025: de barn jacket. Ook wel de klassieke korte waxcoat genoemd. En ja, als Miuccia Prada verschillende versies over de catwalk laat paraderen, dan weet je dat deze jas een gewild item wordt dit najaar. Prada gaf een eigen twist aan de barn jacket: versleten, oversized en in verschillende kleuren. De perfecte tussenjas – die overigens op de Lyst Index 2024 hottest products-lijst staat – kan op een persoonlijke en speelse manier worden gestyled.

Comeback van de barn jacket

Zo koos Prada ervoor om de barn jacket te dragen boven een doorzichtige rok, helemaal in lijn met de sheer-trend, en een rok met rode franjes. En omdat de praktische, maar oh zo stijlvolle barn jacket, in al z’n eenvoud makkelijk te stylen is past-ie ook perfect op een jeans.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Het veelzijdige en stoere boxy ontwerp met grote zakken en gewaxte, duurzame waterdichte stof – dat zijn oorsprong heeft in de Franse werkkleding en waar merken als Carhartt vanaf 1920 een Amerikaanse twist aan gaven – is de perfecte bovenkleding voor het najaar. Al snel hadden ook de royals door dat de barn jacket een must have was. Het was immers een favoriet in de garderobe van wijlen koningin Elizabeth II. En anno nu wordt ook Kate Middleton nog regelmatig gespot in het borrowed from the boyfriend-silhouet.

Net als verschillende A-listers. Zo droeg Katie Holmes een gestreept exemplaar terwijl ze aan het shoppen was in New York en vindt Kendall Jenner het dé perfecte jas voor een festival. Noem het Normcore of stille luxe, de barn jacket is hot dit seizoen. Wil jij ‘m ook toevoegen aan je garderobe? Hieronder vind je een aantal opties door de redactie geselecteerd.

Barbour

jack Barbour
©Net-A-Porter

Gewaxte jas in donkergroen, € 349

Prada 

Canvas jack
©Prada

Canvas jas in beige, € 3650

Mango

Jas met kraag
©Mango

Jasje met contrasterende kraag, € 59,99

Isabel Marant

Beige barn jacket
©De Bijenkorf

Jack met borst- en klepzakken, 590

Loewe

denim jack met leren kraag
©Net-A-Porter

Kort denim jack met leren kraag, € 1400

Carhartt

korte canvas jas beige
©Miinto

Korte canvas jas, € 159

Vogue.nl ontvangt een commissie wanneer je iets aanschaft via een affiliatelink op onze site.