katie-holmes-draagt-de-perfecte-schoen-voor-een-chique-maar-praktische-citylook-311827
©Getty Images

Katie Holmes werd deze week gespot op straat in New York toen ze op weg was naar The Paris Theater in Midtown Manhattan voor een vertoning van haar film Pieces of April uit 2003. Maar hoe kleed je je voor een film die meer dan twintig jaar geleden uitkwam? Het is niet bepaald een gelegenheid die vraagt om een op maat gemaakte designerjurk, of zelfs een rode loper om over te lopen. In plaats daarvan gaat Holmes voor een low-key look die perfect is voor in een drukke (en niet al te schone) stad als New York. Dat vraagt om een praktische maar chique schoen en Katie Holmes heeft het perfecte exemplaar gevonden: het kitten heel-muiltje.

Katie Holmes draagt kitten heel-muiltje

Katie Holmes, de queen van de low-key stijl, wendde zich tot de New Yorkse ontwerper Rachel Comey voor de gelegenheid en droeg een donkere smaragdgroene top met ronde hals, bedrukt met rode rozen en gemaakt van een kreukelige stof.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Comey ontwierp ook de opvallende schoenen van de actrice: een paar muiltjes met kitten heel en puntige neus, gemaakt van een indigo-kleurig metallic leer. Wat ons betreft de ultieme comfortabele, chique schoen voor in de stad – het kleine hakje zorgt voor een vleugje elegantie terwijl de dichte neus je voeten beschermt tegen het vuil van de straat en onvoorspelbare weersomstandigheden.

Ook de rest van de outfit van Holmes was duidelijk cool. Ze droeg een taps toelopende zwarte jeans (zonder achterzakken), een rechthoekige zonnebril en een zwartleren tasje van A.P.C. met een reliëf van krokodillenhuid – de Grace-tas om precies te zijn. De perfecte gemakkelijke, maar tegelijk opvallende look bewijst dat Katie Holmes perfect weet hoe je een low-key outfit toch chic kunt maken.

De tekst gaat verder onder de afbeelding. 

Katie Homes in kitten heel-muiltjes
©Getty Images

Rachel Comey 

Rachel Comey muiltje
©Rachel Comey

Muiltjes, € 585

Proenza Schouler

Proenza Schouler muiltje
©NET-A-PORTER

Leren muiltjes, € 590

Iro

Iro
©de Bijenkorf

Muiltjes met metallic finish, € 395

Arket

Arket muiltje
©Arket

Leren muiltjes, € 199

Vogue.nl ontvangt een commissie wanneer je iets aanschaft via een affiliatelink op onze site.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue US.