als-we-miu-miu-moeten-geloven-zijn-dit-de-laarzen-die-je-deze-herfst-wil-aanschaffen-312059
©Spotlight

Naast onze selecties van tijdloze enkellaarzen en Chelsea boots, is het nu tijd voor een ander soort laars dat perfect is voor het aankomende najaar. Sorry, ik zal het niet spannender maken dan het al is – het zijn de veterlaarzen die deze herfst een comeback maken. Zo hebben we ze gezien tijdens verschillende herfst/winter 2024-shows op de catwalk, van Miu Miu tot Alexander McQueen. Maar waar vind je de beste exemplaren? Vogue zet ze op een rij.

De terugkeer van de veterlaars

Tijdens het samenstellen van de schoenentrends voor het najaar spotten we de derby-achtige veterschoen bij modehuizen als Max Mara en Simone Rocha. Maar wat blijkt? Ook de laarzen met veters mogen niet ontbreken in jouw herfstgarderobe. Dat deze schoenen nu weer in de schijnwerpers staan, is geen verrassing. Veterlaarzen waren namelijk veelvuldig te zien op de catwalk van Miu Miu, die elk seizoen weer de schoenentrends weet te dicteren.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Denk bijvoorbeeld aan de satijnen ballerina’s, die een heuse terugkeer van het schoeisel in gang zette. Of de bikerboots, waarbij hetzelfde gebeurde. Tijdens haar herfst/winter 2024-show voor Miu Miu liet zien Miuccia Prada zien dat de veterlaars veelzijdig is met lage en hoge exemplaren gecombineerd met zowel elegante midirokken als stoere full leather-looks.

De tekst gaat verder onder de afbeeldingen.

Miu Miu veterlaarzen
©Spotlight

Maar ook andere modehuizen als Isabel Marant en Alexander McQueen hebben een paar mooie varianten opgenomen in hun herfstcollecties. Het mag duidelijk zijn: de veterboots keren gegarandeerd terug in het straatbeeld.

De mooiste veterlaarzen op een rij

Het fijne aan deze schoenen? Naast dat ze comfortabel zijn en je voeten goed warm houden, zijn ze ook gemakkelijk te combineren. Zo kun je de lage zwarte variant combineren met een lange witte rok voor om contrast te creëren in je look (voeg hoge sokken toe om je herfstlook compleet te maken). Of kies bijvoorbeeld voor de hoge variant en combineer ze dan met een bermuda, minirok of jorts. De opties zijn eindeloos.

Van een stoere, hoge variant met hoge zool tot een meer verfijnd exemplaar van suède: shop hier Vogue’s favoriete veterlaarzen.

Loewe

suede veterlaars van loewe
©net-a-porter

Suède enkellaars, € 992

Alexander McQueen

hoge zwarte veterlaars Alexander mcqueen
©net-a-porter

Knielaarzen van glanzend leer met hoge zool, € 1150

Bogner

bogner beige suede veterlaarzen
©net-a-porter

Veterlaars van suède, € 456,21

Jonak

bordeauxrode veterlaars met hak van jonak
©De bijenkorf

Veterboot met hak van leer, € 235

Gucci

gucci veterlaars
©net-a-porter

Enkellaars van glanzend leer, € 1250

Prada

veterlaars van prada
©de bijenkorf

Bikerboot van leer, € 1350

Massimo Dutti

massimo dutti veterlaars
©massimo dutti

Enkellaars met veters en trackzool, € 169,99

Isabel Marant

isabel marant zwarte veterlaars
©de bijenkorf

Veterboot van kalfsleer, € 650

Miu Miu

hoge bruine veterlaars miu miu
©Farfetch

Leren veterlaars, € 2000

Vogue.nl ontvangt een commissie wanneer je iets aanschaft via een affiliatelink op onze site.