isabelle-huppert-beheerst-de-kunst-van-nonchalant-cool-in-dramatische-balenciaga-couturelook-311981
©Getty Images

Als de stylist van Isabelle Huppert je vertelt dat het er een “bijzondere look” van Balenciaga gaat komen, weet je dat het goed gaat zijn – zeker als het om het Filmfestival van Venetië gaat. Dit is per slot van rekening de 71-jarige Parisienne, die aan de wieg stond van de Franse je ne sais quoi-look en te cool is om de blik van de paparazzi te ontwijken, dus in plaats daarvan een blitse zonnebril van Balenciaga draagt. “It’s giving, ‘Ik ben er, maar het zal wel'”, zegt haar vaste stylist, Jonathan Huguet, over haar chique en tegelijk coole premièrelooks die nonchalance definiëren.

Isabelle Huppert draagt Balenciaga in Venetië

“Wat we in gedachten hadden voor de openingsavond van het Filmfestival van Venetië 2024 was iets gewaagds, maar met het classicisme van Italië”, deelt Huguet, die zijn antwoord vond in Demna’s eerste haute couturecollectie voor Balenciaga. Een operajurk die voor hem het beeld opriep van diva’s uit de jaren vijftig die het theater bezochten. Uitgevoerd in een levendig “Italiaans pausrood” en aangevuld met witte lange handschoenen en Cartier-juwelen, bestond er geen twijfel over dat dit een look was die perfect past bij het hoofdjurylid van het festival van dit jaar.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Nonchalant-cool 

Maar als je denkt dat de statige maar sexy look van de I Heart Huckabees-ster tot in de puntjes was voorbereid, dan heb je het mis. “We houden van dat last-minute gedoe”, beweert Huguet, terwijl hij de nachtmerrie van elke andere Hollywoodstylist beschrijft. “Het is spannend – dat gevoel van niet alles precies te hebben voorbereid.” Voor de première speelde het paar nog met verschillende oorbellen, gewoon omdat Isabelle alles kan dragen. “Zij draagt altijd de kleding – niet andersom”, zegt de stylist. “Ze kent het personage dat ze speelt.”

Natuurlijk fungeert Huppert al een tijdje als muze voor Balenciaga. “De look in Venetië richt zich op de nalatenschap van Balenciaga en de nalatenschap van Isabelle”, zegt Huguet over zijn droomklant. “We vinden altijd een manier om een ode te brengen aan twee iconen, maar dan gaan we verder om iets cools en chills te creëren.” Hun geheim – behalve eruitzien als Huppert? Goede energie. “Als we een evenement hebben, denken we altijd: ‘Laten we plezier maken!'” Venetië verwelkomde Hupperts nonchalante stijl en tijdloos-coole look met open armen.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue UK.