halina-reijn-straalt-met-nicole-kidman-op-rode-loper-tijdens-de-premiere-van-babygirl-in-venetie-312324
©ANP

Het prestigieuze Filmfestival van Venetië is in volle gang, waardoor de grootste internationale filmsterren een verschijning maken op de rode loper – van Isabelle Huppert tot Angelina Jolie. Maar afgelopen weekend had het festival ook Nederlands bezoek. Halina Reijn straalde op de rode loper in Venetië ter ere van haar nieuwste film Babygirl. Samen met haar cast – onder wie niemand minder dan Nicole Kidman – maakte de regisseur een stijlvolle verschijning. En dat deed ze natuurlijk in een look van een Nederlandse ontwerper.

Halina Reijn bij het Filmfestival van Venetië

De Nederlandse regisseur, bekend van haar eerdere succes met de film Instinct, was aanwezig voor de première van haar nieuwste film, een erotische thriller genaamd Babygirl. Reijn koos deze belangrijke avond voor een stijlvolle witte look van de Deens-Nederlandse ontwerper Claes Iversen. De jurk, een combinatie van modern design en klassieke elegantie, is afkomstig uit de bridal-collectie van het modehuis uit 2021. Het ontwerp bevat een zwierige, vloerlange cape voor een dramatisch effect, en was afgewerkt met Iversens signature gouden banddetails rond het middel.

De tekst gaat verder onder de afbeeldingen. 

Halina Reijn in de jurk van Claes Iversen
©Claes Iversen, Getty Images

Naast Reijn schitterden Hollywoodsterren als Antonio Banderas, Harris Dickinson en natuurlijk Nicole Kidman, die de hoofdrol speelt in Reijns nieuwste film. Kidman droeg een bijzonder ontwerp van Schiaparelli, afgewerkt met talloze fonkelende kralen. Kidman en Reijn, beiden bekend om hun sterke en veelzijdige carrière in de filmindustrie, vormden een krachtig duo op de rode loper. De chemie tussen de twee vrouwen was duidelijk zichtbaar, wat de verwachtingen rond Babygirl alleen maar verder verhoogt.

De tekst gaat verder onder de afbeelding. 

Halina Reijn en Nicole Kidman op de rode loper van Babygirl in Venetië
©ANP

‘Babygirl’

Babygirl belooft een van de meest besproken films van het jaar te worden. Met een sterke sterrencast, onder wie Nicole Kidman, Harris Dickinson, Antonio Banderas, Jude Law, Sophie Wilde en Jean Reno, verkent de film complexe thema’s zoals macht, seksualiteit en manipulatie. De film werd goed ontvangen tijdens het filmfestival, zo vertelde Reijn tegenover ANP. “De zaal reageerde echt ongelofelijk, ze begonnen zelfs te klappen tijdens een scène. Dus ja, het was heel hartverwarmend.”

Na afloop van de première deelde Reijn via een bericht op Instagram dat ze ontzettend blij is met alle positieve reacties. “Zo dankbaar voor de mooie reacties”, aldus de regisseur. “En hartstikke moe want veel te laten naar bed en veel te vroeg wakker”, grapte ze vervolgens. Nu de première in Venetië erop zit, kunnen wij niet wachten tot 25 december, vanaf wanneer de film eindelijk te zien is.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door halinareijn (@halinareijn)