angelina-jolie-begrijpt-de-luxueuze-kracht-van-greige-312491
©GETTY IMAGES

Angelina Jolie is misschien wel de ultieme Hollywoodactrice. Haar optreden in de door Pablo Larraín geregisseerde biopic over Maria Callas – die haar een acht minuten durende staande ovatie opleverde op het filmfestival van Venetië – heeft haar een avatar gemaakt voor een prachtige vorm van ouderwetse kalmte die anders verloren zou gaan in de tijd. Dit laat ze ook zien in haar greige look.

Angelina Jolie draagt greige look

“Ik heb ervoor gekozen Maria’s looks niet te kopiëren omdat ze van haar zijn en haar rode loper-looks in Venetië prachtig waren, dus het is een kleine knipoog naar haar op een andere manier”, zei Jolie vorige week over haar eigen garderobe. “Ik heb er wel voor gezorgd dat ik iets ladylike droeg ter ere van haar.” De actrice was het grootste deel van haar tijd gekleed in jurken van Saint Laurent en Tom Ford met Greciaanse mouwen die dienden als een subtiel eerbetoon aan de Amerikaans-Griekse sopraan. Maar terug in de Verenigde Staten, tijdens het Filmfestival van Telluride in Colorado, ging de actrice gekleed in een gebreiden trui-jurk in een luxe greige tint, gecombineerd met pumps van Roger Vivier.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Het dragen van grote gewaden kan zo gepolijst, decadent en weelderig zijn als een Tamara Ralph-jurk met stola’s – het gedrapeerde chiffon exemplaar dat Jolie dit weekend droeg bij de première van Maria – maar er is misschien iets kwetsbaarders aan jezelf in ultrazachte garens wikkelen. Het doet denken aan Callas’ eigen relatie met kleding, die blijft inspireren. Het is als een “een harnas”, zoals Vogue US-redacteur Liam Hess opmerkte in een interview met Jolie, “dat haar in staat stelde naar buiten te treden in een soms vijandige wereld”.

Angelina jolie
©GETTY IMAGES

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue US.