kate-middleton-laat-weten-dat-ze-klaar-is-met-kankerbehandeling-313325
©Courtesy of the Prince and Princess of Wales/Will Warr

De Britse prinses van Wales, die in maart dit jaar bekendmaakte gediagnosticeerd te zijn met kanker, is klaar met haar behandeling. In een persoonlijke video op social media laat ze weten erg opgelucht te zijn. ‘Ik kan niet zeggen wat voor opluchting het is dat ik mijn chemotherapie eindelijk heb afgerond’, schrijft de prinses van Wales, die de afgelopen negen maanden ontzettend zwaar noemt voor de familie. ‘Het kankertraject is complex, beangstigend en onvoorspelbaar voor iedereen, vooral voor degenen die het dichtst bij je staan.’

Kate Middleton geeft update over haar gezondheid

De drie minuten durende video, vorige maand gefilmd door Will Warr in Norfolk, is emotioneel te noemen. In het begin zien we Kate Middleton door het bos wandelen met haar man prins William en hun kinderen prins George, prinses Charlotte en prins Louis. Daarna gaat het over naar de prinses die alleen door het land en het bos rijdt.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

De tekst gaat verder onder de video.

Verder is in de video te zien hoe het gezin geniet van eenvoudige buitenactiviteiten, zoals kaarten tijdens een picknick, in bomen klimmen en door velden rennen. Ook is te zien hoe het jonge gezin een dagje naar het strand gaat. Kate is eenvoudig gekleed – eerst in een lichtblauwe jurk, later in een katoenen midi-jurk met patroon.

De film bevat ook ontroerende momenten tussen William en Kate. We zien onder meer hoe de twee elkaar innig omhelzen op een deken in het bos. Kate rust op een gegeven moment met haar hoofd op de schouder van William, terwijl ze in een andere scène samen lachen in het zand.

Kate Middleton gaat weer aan het werk

‘Deze tijd heeft William en mij er vooral aan herinnerd om na te denken en dankbaar te zijn voor de eenvoudige maar belangrijke dingen in het leven, die zovelen van ons vaak als vanzelfsprekend beschouwen. Van simpelweg liefhebben en geliefd worden.’ De prinses zegt verder dat haar focus ligt op kankervrij blijven. Ze benadrukt dat de weg naar volledig herstel nog lang is. De komende periode zal Kate Middleton weer meer in het openbaar verschijnen.

Het nieuws komt bijna zes maanden nadat de prinses haar diagnose bekendmaakte. Sindsdien is ze grotendeels uit de schijnwerpers gebleven, op een paar selecte optredens na, waaronder een op Wimbledon en tijdens Trooping the Colour, de parade ter ere van de verjaardag van de koning. Nu lijkt het erop dat Kate eindelijk gezond genoeg is om haar koninklijke rol weer op te pakken.

Kate Middleton met gezin in video
©Courtesy of the Prince and Princess of Wales/Will Warr
Kate Middelton samen lachen met prins Willliam
©Courtesy of the Prince and Princess of Wales/Will Warr

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue UK.