alexa-chung-maakt-haar-comeback-op-de-catwalk-tijdens-de-tory-burch-show-op-nyfw-313503
©Tory Burch

New York Fashion Week is in volle gang, met volop shows waar bekende modellen als Kendall Jenner en Paloma Elsesser worden gespot. Tijdens de Tory Burch lente/zomer 2025-show maakte een ander bekend gezicht een verschijning. Iemand die we allang niet meer op de catwalk hebben gezien. It-girl Alexa Chung maakte namelijk haar comeback op de catwalk voor het Amerikaanse merk, waarmee ze haar allereerste show op NYFW ooit loopt.

Alexa Chung op de catwalk voor Tory Burch 

Op de bovenste verdieping van de voormalige Domino Sugar Factory in Brooklyn vond de show van Tory Burch plaats in een groen betegeld penthouse met glazen koepel, inclusief uitzicht op de skyline van de stad. Modellen als Irina Shayk en Paloma Elsesser liepen hier door de groene ruimte. De modellen waren gehuld in de kleurrijke collectie, waarna plots Alexa Chung een verschijning maakte. Chung droeg een chique witte rok en zwarte top gemaakt van materialen met verschillende soorten texturen. Haar look werd afgemaakt met een metallic tas, terwijl haar haar strak naar achter was gekamd.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Hoewel dit haar debuut op New York Fashion Week was, heeft Alexa Chung in het verleden vaker op de catwalk gelopen. Onder andere voor ontwerpers zoals Katharine Hamnett en Vivienne Westwood. Via Instagram deelde ze trots haar comeback-moment. In een Instagram Story liet ze weten dat ze het bijzonder vond om op 40-jarige leeftijd haar NYFW-debuut te maken. Chungs terugkeer op de catwalk na jaren van afwezigheid is opvallend, en voelt bijna nostalgisch. En dat is was ook precies het idee.

Tory Burch lente/zomer 2025

Tory Burch bracht deze collectie namelijk nog een nostalgisch icoon uit haar oeuvre terug. Te weten de Reva-ballerina, vernoemd naar Burch’s moeder die in 2006 werd gelanceerd. Dit keer kwam het schoeisel niet alleen terug als ballerina, maar ook als muiltje. Ook werd het beroemde logo uitgesneden zodat de tenen zichtbaar worden. Met de show presenteerde Burch een collectie die sportieve elementen combineerde met de verfijnde glamour waar het merk om bekend staat. “Sportelementen worden verdraaid en opnieuw geïnterpreteerd, waarbij gebruik wordt gemaakt van het gevoel van vrijheid en ontsnapping”, stelde Burch in een persverklaring.

Of we Alexa vaker op de catwalk zullen zien blijft de vraag, maar haar terugkeer heeft zeker de aandacht getrokken. Een ding is duidelijk; de it-girl blijft ons zowel op als naast de catwalk inspireren met haar stijl.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door TORY BURCH (@toryburch)