bella-hadid-blaast-nieuw-leven-in-dit-historische-kledingstuk-313877
©Getty Images

Bella Hadid is niet alleen een stijlicoon, maar ook een pionier als het gaat om de terugkeer van bepaalde historische kledingstukken, zoals het korset. Hoewel het kledingstuk lange tijd werd gezien als een symbool van dwang of seksualisering, slaagt Bella Hadid erin om er nieuw leven in te blazen. Zo verwerkt Hadid het korset op subtiele, elegante en soms gedurfde manieren in haar looks.

Bella Hadid is fan van het korset

Voor Bella Hadid is het korset niet iets dat alleen bestemd is om ’s avonds te dragen: het is juist een spil dat vrouwelijkheid en veelzijdigheid samenbrengt. Door inspiratie uit de jaren negentig te combineren met moderne accenten geeft Hadid een nieuwe definitie aan het korset.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Bella Hadid in korset en denim rok samen met vriend
©Getty Images

Een terugkeer naar de jaren negentig 

Bella Hadid grijpt terug naar de jaren negentig om het korset terug te brengen, een decennium gekenmerkt door figuren als Madonna en supermodellen die het korset gebruikten om beeldschone silhouetten te creëren. We vinden deze tijdgeest terug in de huidige looks van Hadid, maar met een iets zachtere uitstraling. Zo speelt ze met contrasten, of het nu in combinatie is met denim rokken of cargobroeken.

Het korset bevrijdt zich van zijn vaste imago en wordt een onmisbare essential dat niet alleen het figuur benadrukt, maar ook op allerlei manieren te combineren is. Zo laat Bella Hadid ons zien dat het korset op ieder moment van de dag gedragen kan worden, of het nu gaat om een brunch met vriendinnen of een chique avond.

Dior witte korset Bella Hadid
©Getty Images
Vintage roberto cavalli korset jurk Bella Hadid
©Getty Images

Hadid brengt stoer en subtiel in evenwicht

Bella Hadid onderscheidt zichzelf door het perfecte evenwicht te vinden tussen sexy en subtiel. Zo stylet ze het korset op een verfijnde, vrouwelijke manier, zonder te overdrijven. Neem bijvoorbeeld haar look met een karamelkleurig korset. Deze combineerde ze met een denim rok en western laarzen. Het is een knipoog naar de cowgirl aesthetic met behoud van een zekere zachtheid. Haar korsetten zijn vaak buitengewoon, gemaakt van onverwachte materialen of asymmetrische snitten. Zonder ooit overdressed te zijn, slaagt Hadid er toch in om dit historische stuk dagelijks te dragen.

Hadid heeft het gebruik van het korset dus overduidelijk gemoderniseerd. Deze impact is voelbaar in de modewereld. Terwijl het korset in het verleden bestemd was voor specifieke gelegenheden, legt Bella Hadid juist de focus op nieuwe en gedurfde manieren van styling. Dag of nacht, volgens Hadid belichaamt het korset de nieuwe vrouwelijkheid: vrij, gedurfd en vooral flexibel naar alle verlangens.

Met Gala look Bella Hadid leren korset jurk
©Getty Images
Bella Hadid in bruine manteljas en cropped zwarte korset
©Getty Images

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue FR.