van-speelse-fringes-tot-chic-zachtroze-dit-zijn-de-5-opvallendste-trends-van-new-york-fashion-week-lente-zomer-2025-313942

Na een week vol bijzondere shows en presentaties – van Alaïa’s show in het Guggenheim Museum tot Tommy Hilfiger op de Staten Island Ferry, is New York Fashion Week weer ten einde. Tijdens de Amerikaanse modeweek kregen we alvast een voorproefje van wat we komend zomerseizoen overal zullen zien. Van vloeiende stoffen tot moderne patronen en opvallende kleuren: de trends zijn divers en verfrissend – maar vooral typisch New Yorks cool. Hieronder zetten we de belangrijkste modetrends van het lente/zomer 2025-seizoen tijdens NYFW op een rij.

Trends New York Fashion Week lente/zomer 2025

Net zoals de stad zelf, werd het lente/zomer 2025-seizoen in New York gedefineerd door dynamische contrasten, die zorgen voor minimalistische maar tegelijk expressieve looks. Van elegante, vloeiende draperingen tot speelse franjes en ongelofelijk chique elementen die een coole twist geven aan de business casual-look. Het zijn de details die zorgen voor bijzondere outfits, waardoor je oog net wat langer dan normaal blijft hangen. Deze New York Fashion Week lente/zomer 2025-trends laten zien dat mode dit seizoen draait om individualiteit en misschien nog wel het allerbelangrijkste, het hebben van fun met mode, zonder in te boeten op comfort en functionaliteit.

Speelse fringe details

Fringe maakt zijn comeback en voegt een vleugje beweging en speelsheid toe aan de outfits. Vooral bij Proenza Schouler, Michael Kors en Prabal Gurung zagen we franjes in verschillende vormen en maten. Of het nu subtiele accenten zijn op een jas of een jurk vol met swingende franjes, deze trend biedt eindeloze mogelijkheden om textuur en beweging toe te voegen aan je look. Perfect voor wie een tikkeltje drama en flair aan zijn outfits wil geven op de meest makkelijke en leuke manier.

Fringe-trend NYFW lente/zomer 2025
©Spotlight
1/5
Native Share
Michael Kors, Proenza Schouler, Prabal Gurung

Elegante drapery 

Modelabels zoals Toteme, Tory Burch, Tibi, Khaite en Alaïa maakten een duidelijke statement met drapery. Denk aan luchtige, vloeiende stoffen die de contouren van het lichaam volgen zonder ze strak in te pakken. Deze trend draait om verfijning en comfort, met stoffen die sierlijk bewegen bij elke stap. Van soepelvallende jurken tot losjes gedrapeerde rokken en blouses: deze look brengt een verfijnde nonchalance naar je garderobe is tegelijk toch heel cool.

Drapery trend NYFW lente/zomer 2025
©Spotlight
2/5
Native Share
Toteme, Khaite, Tory Burch

Moderne ruiten

Ruiten zijn tijdloos, maar voor de lente/zomer 2025 geven designers zoals Kallmeyer, Proenza Schouler en Tommy Hilfiger deze klassieke print een moderne twist. Of het nu gaat om grote, gedurfde patronen of subtielere, verfijnde varianten; ruiten brengen een speelse maar gestructureerde look naar je zomerse garderobe. Combineer ze met chique eenvoudige stukken om een statement te maken, of ga voor een volledige ruitenlook voor een extra versterkend effect.

Ruiten trend NYFW
©Spotlight
3/5
Native Share
Tommy Hilfiger, Tibi, Kallmeyer

Roze 

Waar vorig seizoen rood overal te zien was (en dat blijft ook nog een tijdje hangen), maakt de statement tint dit seizoen plaats voor een ingetogen kleur: roze. Waar Alaïa de kleur gebruikte in grote jassen, liet Khaite het terugkomen in vloeiende tops. Maar ook Prabal Gurung, Rachel Comey en Proenza Schouler gebruikten de zachte kleur in bijvoorbeeld een chique-meet-stoere jurk met stud-details. Voeg een vleugje roze toe aan je garderobe voor een zachte en frisse twist.

NYFW trend roze
©Spotlight
4/5
Native Share
Alaïa, Proenza Schouler, Khaite

Casual Business

De grens tussen zakelijke en casual mode vervaagt verder met de casual business-trend – en is er een stad waar je dit beter ziet dan op de straten (en catwalks) van New York? Gezien bij merken als Michael Kors, Tibi en COS worden comfortabele en relaxte silhouetten gecombineerd met zakelijke snits, wat resulteert in outfits die zowel professioneel als ontspannen aanvoelen. Denk: oversized blazers, wijde broeken en luchtige overhemden die zowel op kantoor als in je vrije tijd gedragen kunnen worden.

Casual business trend NYFW lente/zomer 2025
©Spotlight
5/5
Native Share
COS, Michael Kors, Kallmeyer