kaia-gerber-draagt-een-iconische-look-van-cindy-crawford-tijdens-de-premiere-van-shell-313962
©Getty Images

Het is een ritueel – of misschien wel een plicht – van een dochter om uit de kast van haar moeder te stelen, maar Kaia Gerber en Cindy Crawford tillen die moeder-dochter band naar een hoger niveau. Tijdens de première van Shell op het Toronto International Film Festival bracht Gerber een eerbetoon aan Crawford met haar rode loper-look.

Kaia Gerber en Cindy Crawford in dezelfde look

Gerber lijkt sprekend op haar supermodellenmoeder in een witte Hervé Leger body-con maxi-jurk met een sweetheart halslijn en beugelcups. Het is dan ook een recreatie van Cindy Crawfords Oscars-jurk uit 1993, op maat gemaakt voor de gelegenheid. “Kaia had me een moodboard voor het Toronto International Film Festival gestuurd en dit was een van haar referenties”, vertelt Gerbers stylist Molly Dickson aan Vogue. “Het leek me geweldig om een eerbetoon te brengen aan Cindy’s iconische moment.”

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Net als haar moeder droeg Gerber een paar witte pumps met een puntige neus om de look af te maken. Maar de link met Crawford hield niet: het model dook ook in haar moeders indrukwekkende sieradenarchief en koos voor vintage diamanten sieraden en een vintage Omega-horloge uit Crawfords persoonlijke collectie.

Overvloed aan inspiratie

Dickson kleedde Gerber eerder in een zwarte archival Donna Karan-halterjurk voor de première van haar film Saturday Night, maar ze wist dat haar film Shell (waarin Elisabeth Moss en Kate Hudson meespelen) een wow-factor nodig had. Gelukkig had Kaia Gerber een overvloed aan inspiratie toen ze vrijgelaten werd in de kast van Cindy Crawford.

Kaia Gerber in een witte bodycon jurk op TIFF
©Getty Images
Kaia Gerber op het Toronto International Film Festival 2024.
Cindy crawford in een witte bodycon jurk op de oscar's
©Getty Images
Cindy Crawford en haar toenmalige man Richard Gere bij de Academy Awards van 1993.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue US.