kamala-harris-nieuwste-campagnelook-is-haar-meest-betekenisvolle-outfit-tot-nu-toe-314029
©Getty Images

De geweldige campagnemode van de Amerikaanse vicepresident Kamala Harris continues. Zaterdagavond maakte de Democratische presidentskandidaat haar opwachting bij het Phoenix Awards 2024-diner van de Congressional Black Caucus (CBC) Foundation in Washington, waar prijzen worden uitgereikt aan personen die een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan de Amerikaanse samenleving.

Kamala Harris bij de Phoenix Awards

Zowel Kamala Harris als president Joe Biden spraken het publiek tijdens de Phoenix Awards toe en benadrukten hun voortdurende relatie met de CBC. “De Congressional Black Caucus heeft gediend als het geweten van het Congres en van onze natie, en als trots voormalig lid van de CBC weet ik uit eerste hand dat Amerika vertrouwt op de leiders in deze kamer, niet alleen voor een geweten, maar voor een visie”, zei Harris. “Nu ligt het stokje in onze handen. Ik geloof echt dat Amerika klaar is om de politiek van verdeeldheid en haat de rug toe te keren, en om dat te doen rekent onze natie op het leiderschap in deze zaal.”

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Voor de gelegenheid droeg Harris een modern ontwerp dat een van haar meest doelbewuste campagnelooks tot nu toe bleek te zijn: een op maat gemaakte zwarte paillettenjurk van LaQuan Smith, een zwarte Amerikaanse ontwerper. De keuze was passend, aangezien de avond bedoeld was om zwarte uitmuntendheid in alle vormen in de schijnwerpers te zetten, en het glinsterende silhouet voelde zowel formeel als feestelijk. Het is ook niet de eerste keer dat Harris de oogverblindende ontwerpen van Smith draagt. Vorig jaar verscheen ze bijvoorbeeld nog in zijn gouden paillettentop toen ze Beyoncé’s Renaissance-tour in Maryland bijwoonde.

Campagnestijl

Met deze nieuwe look week Harris af van haar kenmerkende neutrale pakken. Tijdens haar campagne heeft ze gekozen voor verfijnde pakken van Europese merken zoals Chloé, meestal in marineblauw, zwart of grijs. De keuze voor een opvallende jurk van Smith voor het evenement van zaterdag was een eerbetoon aan talent van eigen bodem. Patriottische stijl is tenslotte iets wat politici al jaren omarmen. Neem bijvoorbeeld de huidige first lady Jill Biden, die vaak Amerikaanse merken draagt zoals Ralph Lauren, Christian Siriano en Markarian.

Naarmate de presidentiële campagne van Harris vordert, zullen we zien of ze mode op zo’n bewuste manier blijft gebruiken. Als ze een creatie van een ontwerper draagt, is dat niet alleen een esthetische keuze, maar staat het ook ergens voor.

Harris draagt een glinsterende jurk van LaQuan Smith
©Getty Images
Joe Biden en Kamala Harris bij de Phoenix Awards
©Getty Images

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue US.