amalia-in-chic-groen-en-alexia-in-robijnrood-op-prinsjesdag-2024-dit-zijn-hun-looks-314315
©ANP

Het is weer Prinsjesdag: op de derde dinsdag in september spreekt koning Willem-Alexander deze keer voor de twaalfde keer de troonrede uit. Ook niet geheel onbelangrijk: wat hebben de royals dit jaar uit de koninklijke garderobe gekozen? Koningin Máxima gaat voor de strikkentrend en draagt een creatie van Claes Iversen. Maar de ogen zijn ook gericht op de modebewuste zussen prinses Amalia en prinses Alexia tijdens Prinsjesdag 2024.

Amalia en Alexia tijdens Prinsjesdag 2024

Voor de gelegenheid draagt Amalia, in haar functie als prinses van Oranje, een groene jurk met capemouwen van Safiyaa. Vorig jaar koos Amalia op Prinsjesdag ook voor een creatie van deze designer, maar dan in koningsblauw. In 2022 maakte de prinses haar debuut op Prinsjesdag in een donkergroene japon met transparante mouwen en een plissé rok. De hoed die Amalia toen droeg, was van de Belgische ontwerper Fabienne Delvigne.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

De japon die Amalia dit jaar draagt, is overigens in trek bij verschillende royals – ook de hertogin van York Sarah Ferguson is erin gespot. In plaats van de traditiegetrouwe hoed draagt prinses Amalia dit jaar een haarband met parels. Het gaat om een ontwerp van Bijoux Brigitte.

Prinses Amalia op Prinsjesdag 2024
©ANP

Haar zusje Alexia is voor de tweede keer aanwezig bij Prinsjesdag. Vorig jaar maakte ze haar debuut in een roze ontwerp van modelabel Zhivago. Dit jaar draagt de prinses een robijnrode jurk uit de kast van koningin Máxima, een ontwerp van modehuis Natan. De koningin droeg de japon op Prinsjesdag 2002 en bij een staatsbezoek in 2003. Een duurzame keuze dus van Alexia. In het haar heeft de prinses gekozen voor een goudkleurige haardecoratie in de vorm van een bloem.

Zus Alexia rijdt overigens niet mee in de Glazen Koets zoals prinses Amalia, want die is bedoeld voor het (toekomstig) staatshoofd. Daarom neemt ze samen met haar oom prins Constantijn en prinses Laurentien plaats in een andere koets, de Gala-glasberline.

Alexia op Prinsjesdag 2024
©ANP