koningin-maxima-kan-geen-genoeg-krijgen-van-de-strikkentrend-op-prinsjesdag-2024-314340
©ANP

Het is duidelijk: onze koningin heeft nog geen genoeg van de strikkentrend. Op Prinsjesdag 2024 verschijnt Máxima in een elegante creatie van Claes Iversen, compleet met een dramatische, oversized strik op haar schouder.

Prinsjesdag 2024

Prinsjesdag, de officiële opening van het parlementaire jaar, is een van de belangrijkste gebeurtenissen binnen het Nederlandse koningshuis. Tijdens deze dag leest de koning de Troonrede voor, waarin de regering haar plannen voor het komende jaar presenteert. Voor het koninklijk paar is het een dag vol traditie en ceremonie, waarbij ook de modekeuzes onder een vergrootglas liggen. Máxima’s outfit – en sinds een tijdje ook die van prinsessen Amalia en Alexia – speelt daarom elk jaar een cruciale rol in de uitstraling van deze ceremonie.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Look van koningin Máxima

Dit jaar draagt Máxima een vloerlange, lichtgrijze japon die ingetogen luxe uitstraalt. De subtiele glans van de stof geeft de jurk een tijdloze, elegante uitstraling, zonder te veel poespas. Het is een perfect voorbeeld van Claes Iversens verfijnde vakmanschap: minimalistisch en toch krachtig door zorgvuldig gekozen details. Dit keer is het een dramatische strik op de schouder die de show steelt. Het is een speels, maar toch koninklijk detail dat opnieuw bevestigt dat de koningin altijd met de trends meegaat.

Máxima maakte haar look compleet met een klassieke pillbox-hoed, wat een vleugje nostalgie toevoegde aan de verder moderne look. Dit zorgde ervoor dat de outfit een tijdloze charme had, zonder gedateerd aan te voelen. Uiteraard droeg ze tijdens de ceremonie ook haar koninklijke blauwe en oranje sjerp en de gouden broche. Deze broche was volgens royaltywatcher Josine Droogendijk een huwelijksgeschenk van prins Bernhard aan prinses Juliana in 1937. Voor wat balans doorbrak Máxima de traditionele accessoires met metallic platformschoenen – een statement-item dat we dit najaar vaak zien terugkomen.

koning Willem-Alexander koningin maxima prinses Amalia prinsjesdag 2024
©ANP