de-kleurrijke-bruiloft-van-meeka-hossain-en-jeffrey-klein-met-bengaalse-en-joodse-tradities-314334

Content creator Meeka Hossain en talentmanager Jeffrey Klein hadden hun meet cute in de zomer van 2018, op de schoenenafdeling van Barneys in Beverly Hills. “Onze eerste date ging zó goed dat het uiteindelijk bijna vierentwintig uur duurde”, zegt Hossain. Drieënhalf jaar later, op nieuwjaarsdag, zette het stel de volgende stap in hun relatie. “Na een vroeg ontbijt op de pier van Malibu gingen we wandelen in de Santa Monica Mountains”, herinnert Hossain zich. “Toen Jeff vond dat we ver genoeg waren tijdens onze wandeling, pauzeerde hij midden in een afgelegen ravijn om een aanzoek te doen. Hij wilde dat het moment alleen voor ons was, zonder fotografen, zodat de herinnering helemaal van ons zou zijn.” Op 9 augustus vond de kleurrijke bruiloft van Meeka Hossain en Jeffrey Klein plaats. Het paar geeft ons een kijkje in de planning en de uitkomst van de grote dag.

De verlovingsringen

Hossains zus, sieradenontwerper Stella Simona van Haati Chai, ontwierp de verlovingsring samen met Klein. “Vóór het aanzoek had ik mijn verlovingsring nog niet gezien en ik had ook geen hints gegeven over wat ik wilde”, zegt Hossain. “Jeff wilde een ontwerp met een vintage uitstraling, geïnspireerd op mijn afkomst. Stella slaagde erin zijn visie tot leven te brengen.”

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Het plannen van de bruiloft

Het stel geeft toe dat het plannen van de bruiloft “stressvoller was dan we ons ooit hadden kunnen voorstellen”. Nadat ze locaties in Mexico en India hadden bezocht en tien weddingplanners hadden geïnterviewd, voelden geen van beiden zich verbonden met hun potentiële opties. “Uiteindelijk raadde onze makelaar, die ook ons huis had gevonden, het prachtige Paramour Estate aan”, zegt Hossain. Met een beschikbare datum over zes maanden moesten Klein en Hossain snel beginnen met het plannen van een bruiloft die zowel hun stijlen als hun culturen zou combineren.

“Ik besloot het zelf op te pakken en werkte samen met mijn vriendin Misha Sumitra, de evenementen- en marketingmanager bij Saie”, zegt Hossain. “We hadden allebei nog nooit een bruiloft gepland, maar ik vertrouw en hou van haar expertise en creativiteit. Elk idee dat ik bij haar naar voren bracht, werd beantwoord met een oplossing. Samen hebben we waanzinnige ideeën bedacht, zoals het omtoveren van de parkeergarage bij de Paramour tot onze dineropstelling. Ondanks het feit dat er al zoveel bruiloften hebben plaatsgevonden, kregen we te horen dat onze bruiloften een heleboel ‘primeurs’ voor de locatie opleverden.”

Op zoek naar de juiste garderobe

Toen de planning eenmaal in volle gang was, gingen Hossain en Klein op zoek naar een garderobe die paste bij de omvang van hun bruiloftsfeest. De eerste avond zou plaatsvinden in een Case Study House in Silver Lake met de familie en het huwelijksgezelschap van het stel. Het repetitiediner was tevens een verjaardagsfeestje voor Klein, die hiervoor een Sandro-pak en Bottega Veneta-slippers droeg. Hossain droeg die avond een op maat gemaakt tweedelig setje door Wiederhoeft van Loho Bride. “Ik werd verliefd op de korsetdetails en de ingewikkelde hand-beading die in India was gemaakt, waardoor het perfect was voor mijn fusionbruiloft”, vertelt ze. “Ik voegde lengte toe aan de rok en ontwierp een tule sjaal, geïnspireerd door de traditionele Indiase dupatta.”

Vera Wang voor haar, Alexander McQueen voor hem

Voor de ceremonie koos Hossain voor een klassieke straplessjurk van Vera Wang. “Vreemd genoeg was dit de eerste trouwjurk die ik paste”, zegt ze. “Ik koos voor Vera Wang en heb nooit meer omgekeken. Ik wist dat ik iets tijdloos wilde met een lange sleep. De lage taille en de eenvoud van de jurk gaven het een ietwat edgy, ingetogen gevoel dat perfect paste bij mijn persoonlijke stijl, terwijl de sluier dat verfijnde tintje toevoegde om de hele look bij elkaar te houden.” Ze combineerde het plaatje met Jimmy Choo-hakken en parelstuds voor een minimalistische touch. Klein droeg een pak van zijn favoriete ontwerper, Alexander McQueen. Hossain voegt eraan toe: “Een doorschijnend Acne Studios-overhemd zorgde voor een zacht contrast, terwijl hij als accessoire een gouden zakhorloge en een gouden diamanten ring van zijn grootvader droeg.

Traditionele Bengaalse kleding

Zowel de bruid als de bruidegom droegen op maat gemaakte Sabyasachi-kleding tijdens de receptie. “Nadat ik de ontwerper in New York had ontmoet, wist ik dat ik een Sabyasachi-bruid wilde zijn, dus reisden we naar India voor het perfecte stuk”, deelt Hossain. “Mijn rode lehenga, uit de Heritage-collectie, was een eerbetoon aan mijn cultuur en aan de vrouwen van Calcutta, waar mijn moeder vandaan komt.” Ze droeg ook een gouden choker met robijnen, smaragden en parels, een neusring met parels en smaragden en armbanden van de ontwerper om het af te maken. Als sentimenteel tintje recreëerde de bruid het henna-ontwerp van haar moeders bruiloft op haar handen en voeten. Klein droeg een crèmekleurige sherwani met een gouden kurta eronder en slippers die hij kocht bij een straatverkoper in Jaipur. “Als accessoire droeg hij een op maat gemaakte Haati Chai-oorbel, geïnspireerd door onze familievakantie in een olifantenreservaat in Jaipur. Het vleugje rood in zijn oorbel, in combinatie met zijn McQueen-pak, verwees naar de levendige kleuren die later op de avond zouden worden onthuld”, zegt Hossain.

Ook de looks van het trouwgezelschap waren zorgvuldig samengesteld, met de bruidsmeisjes in sari’s en de bruidsjonkers in kurtas. “De meiden kwamen met levendige kleuren, terwijl de mannen balans brachten met neutrale kleuren”, deelt de bruid. “Ik heb elke sari persoonlijk uitgekozen tijdens mijn reis naar India in maart, waarbij ik verschillende juweeltinten koos als aanvulling op mijn rode lehenga.” Hossain schakelde haar vriend, designer Sam Adair, in om de topjes van de sari’s te ontwerpen. “Mijn zus en ik haalden inspiratie uit onze favoriete Bollywoodfilms, die Sam tot leven bracht met prachtige schetsen”, zegt ze.

De trouwdag

Op 9 augustus checkten Klein en Hossain, samen met hun bruidsmeisjes en bruidsjonkers, in bij het legendarische Chateau Marmont om het hele weekend de bruiloft te vieren. Het repetitiediner in het Case Study House dat eigendom is van de vriendin van het stel, Gina Correll, was tevens hun eigen versie van een Gaye holud. “In de Bengaalse cultuur is de holud een van de belangrijkste rituelen voorafgaand aan de bruiloft, waarbij iedereen geel en oranje draagt en je kurkuma op de bruid en bruidegom smeert”, legt Meeka uit. “Dus zelfs zonder een volledige holudceremonie liet ik mijn bruidsmeisjes geel dragen om mijn cultuur te vieren.”

Toen de trouwdag aanbrak, maakten Hossain en haar bruidsgezelschap zich de hele ochtend samen klaar. “Chanel verzorgde exclusief de make-up voor mijn trouwdag en make-upartiest Kate Lee creëerde mijn looks”, aldus de bruid. “Na een proefsessie met Kate was ik meteen weg van haar natuurlijke, zachte glambenadering. Voor mijn Vera Wang-look wilde ik er als mezelf uitzien, alleen verbeterd.” Hairstylist Nicolas Flores creëerde een strakke, gladde knot die ze de hele avond zou dragen. Het koppel besloot om een first look te doen en maakte portretten in een vintage Mercedes.

De ceremonie

Voordat de ceremonie begon, verzamelden de gasten zich op het terrein van Paramour Estate. De band Freedom Fry, geleid door Klein, speelde een paar nummers voor het publiek voordat de optocht begon. “Voor onze ceremonie bleven we weg van de traditionele boog of chuppah, en in plaats daarvan gebruikten we zachte, luchtige botanische materialen vanaf de grond, waardoor we een meer geaard gevoel creëerden met de tuin en onze omgeving”, deelt Hossain over de setting. “Jeff beschreef de ceremonie als een déjà vu omdat het precies was wat we voor ogen hadden. Van de sitarspeler die ons walk-down-the-aisle-lied componeerde tot de canvas gedrapeerde banken gevuld met onze beste vrienden en familie: alles voelde perfect toen we onze geloften uitwisselden.”

Het koppel verwees in de ceremonie ook naar beide culturen. “We hebben een variatie van het Indiase ‘ringenspel’ toegevoegd”, vertelt de bruid. “We vulden een grote kom met ongekookte rijst en Jeffs ring, en wie de ring het eerst vond zou de baas van het huishouden zijn – natuurlijk won ik! Om de ceremonie af te sluiten, volgden de Joodse traditie door een glas te breken als symbool voor ons leven samen en alles wat in het verschiet ligt.”

Na het cocktailuurtje gingen de gasten naar de dinerreceptie. “Onze tafel was op maat gemaakt in de vorm van een halve maan. Na het Joodse gebed met challah en wijn deelden we een maaltijd met traditionele Bengaalse gerechten”, vertelt Hossain. “Elke gast kreeg een gepersonaliseerde plek met zelfgemaakte curryblikken en de zitplaatsen werden onthuld door middel van een display geïnspireerd op de kruidenmarkt. Na het eten konden de gasten hun blikjes vullen met kruiden om mee naar huis te nemen.”

Een volledig gechoreografeerde Bollywoodroutine

De pret was nog lang niet voorbij toen het feest zich naar binnen verplaatste. Hossain en Klein kleedden zich om in hun Sabyasachi-looks en maakten een grootse entree met goudsbloemslingers van bloemenontwerper Albasa. Daarna voerden de pasgetrouwden een volledig gechoreografeerde, vijf minuten durende Bollywoodroutine op. “De hele routine voelde als een scène uit een Bollywoodfilm”, herinnert de bruid zich. “Zowel Jeff als ik hadden solo’s en mijn zus deed mee om het optreden af te sluiten met een hitnummer uit de Bollywoodfilm Devdas. Na ons optreden nodigden we alle gasten uit om met ons mee te dansen op de dansvloer. We hadden Indiase slippers meegenomen uit Jaipur voor als de gasten hun hakken zat waren.” Het stel regelde zelfs speciale Macallan-cocktails, een speakeasy-ruimte en een dessertinstallatie met een mix van Bengaalse en Joodse zoetigheden van Sophie Dalah. Hoewel de gasten uiteindelijk de locatie moesten verlaten, ging het feest tot diep in de nacht door in Chateau Marmont.

De bruiloft van Meeka Hossain en Jeffrey Klein in foto’s

Als de bruid terugdenkt aan de dag, zegt ze dat ze zich zowel gelukkig als opgelucht voelt. “Ondanks de zorgvuldige planning zijn er op de trouwdag zelf altijd dingen waar je geen invloed op hebt. Het is belangrijk om mee te gaan met flow en de imperfecties te omarmen”, zegt ze. “Het bekijken van de foto’s brengt de mooiste herinneringen naar boven en maakt het allemaal de moeite waard.”

Bekijk hieronder de beelden van de bruiloft van Meeka Hossain en Jeffrey Klein.

Meeka Hossain in witte bruidsjurk
©Logan Mock
1/30
Native Share
Meeka Hossain en Jeffrey Klein samen
©Logan Mock
2/30
Native Share
Meeka Hossain en zus stella
©Logan Mock
3/30
Native Share
Meeka Hossain in zwart wit
©Logan Mock
4/30
Native Share
Meeka Hossain en bridesmaids
©Logan Mock
5/30
Native Share
Jeffrey Klein en bruidsjonkers
©Logan Mock
6/30
Native Share
Meeka Hossain en Jeffrey Klein met bruidsgezelschap
©Logan Mock
7/30
Native Share
repetitiediner meeka hossain en jeffrey klein
©Logan Mock
8/30
Native Share
de ochtend van de bruiloft van Meeka Hossain en Jeffrey Klein
©Bárbara Lanzat
9/30
Native Share
verlovingsring Meeka Hossain
©Bárbara Lanzat
10/30
Native Share
Jimmy Choo's van Meeka Hossain
©Lauren Dunn
11/30
Native Share
Meeka Hossain in Vera Wang bruidsjurk
©Logan Mock
12/30
Native Share
Jeffrey Klein in alexander mcqueen
©Logan Mock
13/30
Native Share
Jeffrey Klein in zwart-wit foto
©Logan Mock
14/30
Native Share
Jeffrey Klein en Meeka Hossain samen
©Landon McMahon
15/30
Native Share
Meeka Hossain en Jeffrey Klein samen in de auto
©Logan Mock
16/30
Native Share
Meeka Hossain en Jeffrey Klein met bruidsmeisjes
©Bárbara Lanzat
17/30
Native Share
Meeka Hossain en Jeffrey Kleins wedding venue
©Bárbara Lanzat
18/30
Native Share
Gasten buiten op de banken bij Meeka Hossain en Jeffrey Kleins bruiloft
©Bárbara Lanzat
19/30
Native Share
Bloemenjongens en meisje
©Bárbara Lanzat
20/30
Native Share
Jeffrey Klein en Meeka Hossain tijdens rijstspel
©Bárbara Lanzat
21/30
Native Share
Tafelopstelling bruiloft Meeka Hossain en Jeffrey Klein
©Bárbara Lanzat
22/30
Native Share
kruiden op tafel
©Bárbara Lanzat
23/30
Native Share
Meeka Hossain samen met ouders op bruiloft
©Lauren Dunn
24/30
Native Share
Bengaalse outfit Meeka Hossain
©Bárbara Lanzat
25/30
Native Share
Meeka Hossain en Jeffrey Klein in traditioneel kleding
©Logan Mock
26/30
Native Share
bollywooddans op bruiloft Meeka Hossain en Jeffrey Klein
©Bárbara Lanzat
27/30
Native Share
bruidsmeisjes op bruiloft Meeka Hossain en Jeffrey Klein
©Bárbara Lanzat
28/30
Native Share
Dansschoenen bij Meeka Hossain en Jeffrey Klein bruiloft
©Bárbara Lanzat
29/30
Native Share
Desserts en Meeka Hossain en Jeffrey Klein
©Bárbara Lanzat
30/30
Native Share

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue US.