ik-ben-1-60-meter-en-dankzij-deze-petite-jeans-lijk-ik-optisch-langer-315100
©Getty Images

Ik hou van high fashion en loop het liefst altijd in couture, maar omdat ik slechts 1.60 meter ben is dat nogal een uitdaging. Kijk, als het om schoenen gaat zijn er talloze opties, van kitten heels tot loafers met hak en van platforms tot laarzen. Maar als het om broeken gaat, en dan met name jeans (een onmisbare basic), is de zoektocht nét even wat lastiger. Zeg maar gerust bijna onmogelijk.

Optisch langer door petite jeans

De teleurstelling is groot als ik denk de perfecte jeans gevonden te hebben (in de hoop dat-ie op magische wijze zou passen), als ik ‘m thuis – na een bestelling in mijn favoriete webshop –  aantrek of als ik fysiek shop en in de paskamer merk dat-ie tot ver over mijn enkels komt.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Maar hoe vind je die perfecte petite jeans? Letten op de binnenlengte is the key. En – niet geheel onbelangrijk – let er sowieso op dat je op zoek gaat naar een petite jeans, dat is namelijk iets anders dan een spijkerbroek met een korte lengte.

Als je 1.60 meter bent zoals ik of Natalie Portman, Amanda Seyfried, Scarlett Johansson en Sarah Jessica Parker –  to name a few – kies dan voor een petite jeans met een binnenbeenlengte van rond de 68 centimeter. Verder moet de kruislengte (van kruis tot taille) rond de 28 centimeter zijn. Daarnaast is het belangrijk dat bij de jeans alles in verhouding is: de zakken op de juiste hoogte en de taille moet kloppen.

Dit zijn onze favorieten

Of je nu op zoek bent naar een jeans met hoge taille, bootcut of flared, ik verzeker je dat ook voor vrouwen die geen runway-lengte hebben de perfecte petite jeans bestaat. Als je de voorkeur geeft aan denim met rechte pijpen, dan is de Levi’s Wedgie volgens celebritystylist Jennifer Michalski-Bray onverslaanbaar. De hoge taille verlengt namelijk de benen. Maar ook Re/Done en Toteme hebben verschillende exemplaren die perfect zijn voor iemand van 1.60 meter. Wij zetten onze favoriete exemplaren om te shoppen op een rij.

Levi’s 

Levi's Wedgie jeans
©Levi’s

Jeans met rechte pijp, € 119,95

Toteme 

Tapered jeans Toteme
©Net-a-Porter

Jeans met smalle taps toelopende pijpen, € 260

Jeans met stretch, € 148,50

Veronica Beard

Veronica Beard jeans met wijde pijpen
©Net-a-Porter

Jeans met wijde pijpen, € 350

Citizens of Humanity

Citizens of Humanity baggy jeans
©Net-a-Porter

Jeans met hoge taille, € 370

Vogue.nl ontvangt een commissie wanneer je iets aanschaft via een affiliatelink op onze site.