bella-hadid-maakt-haar-comeback-op-de-catwalk-van-saint-laurent-in-parijs-315318
©Getty Images

Bella Hadid maakte dinsdagavond in Parijs een welkome terugkeer op de catwalk tijdens de show van Saint Laurent, na een afwezigheid van twee jaar. Als een van de meest gevraagde gezichten in het circuit is het model al enkele seizoenen opvallend afwezig. Ze laste onlangs een pauze in om zich te concentreren op haar gezondheid (mede vanwege haar lange strijd tegen de ziekte van Lyme). Ze verscheen voor het laatst op de catwalk tijdens Paris Fashion Week, voor de lente/zomer 2023-collecties in oktober 2022, waar ze zich bij EmRata en FKA Twigs voegde op de Miu Miu-runway van Miuccia Prada, gekleed in een piepklein topje met een knielange rok en een smalle hoofdband.

Bella Hadid maakt haar comeback op de catwalk

Na een lange periode van afwezigheid vertelde Hadid haar meer dan zestig miljoen volgers op Instagram in augustus vorig jaar dat ze “eindelijk gezond” was na vijftien jaar “onzichtbaar lijden”. Ze bracht vervolgens een groot deel van de rest van het jaar door op de rug van een paard en werd verliefd op paardentrainer Adan Banuelos uit Texas. Nadat ze haar relatie op Valentijnsdag bekendmaakte, werkte ze in april aan de lancering van haar beauty-imperium Orebella.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Nu, met een knappe cowboy aan haar arm en een lijn van uitverkochte geuren onder haar (cowboy)riem, lijkt het erop dat Hadid klaar is om terug te gaan naar de modellenbusiness. En waar kun je beter een comeback maken dan bij Saint Laurent? Op de eerste dag van Paris Fashion Week paradeerde ze op Anthony Vaccarello’s geblakerde bronzen catwalk in een mannelijk zwart pak met stropdas, compleet met een strakke knot en geek-chique getinte bril.

Belichaming van de Saint Laurent-vrouw

Hadids office proof-look was een van de vele knipogen naar de jaren zeventig-garderobe van Yves Saint Laurent zelf, die Vaccarello realiseerde in de vorm van vloeiende pakken en jacks over blazers. Volgens het modehuis weerspiegelen de tegenstrijdigheden van de Saint Laurent-vrouw “Yves Saint Laurents eigen persoonlijkheid waarin kunstzinnige verfijning samenging met instinctief verlangen”. Natuurlijk belichaamt Bella op haar eigen manier tegenstrijdigheden: ze is een super die zich net zo op haar gemak voelt in het zadel als voor de camera.

Bella Hadid maakt haar comeback op de catwalk bij Saint Laurent
©Getty Images
Saint Laurent lente/zomer 2025
Hadid op de runway van Miu Miu lente/zomer 2023
©Getty Images
Miu Miu lente/zomer 2023

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue US.