niemand-doet-black-tie-events-beter-dan-amal-en-george-clooney-315871
©Getty Images

Amal en George Clooney organiseerden donderdagavond de derde jaarlijkse prijsuitreiking van hun liefdadigheidsstichting. The Albies – vernoemd naar de anti-apartheidsheld Albie Sachs, die in 2022 de inaugurele prijs voor levenslange prestaties van de organisatie ontving – zijn bedoeld om mensenrechtenactivisten in de schijnwerpers te zetten. Het evenement van dit jaar markeerde ook een meer persoonlijke mijlpaal voor het echtpaar, omdat het plaatsvond aan de vooravond van hun tienjarig huwelijksjubileum.

Amal en George Clooney bij The Albies 2024

En dus poseerden Amal en George Clooney hand in hand op de trappen van de New York Public Library – waar The Albies 2024 plaatsvonden – in glamoureuze black tie-looks. Terwijl Amal voor een zwarte fluwelen Atelier Versace-jurk koos, ging George voor een klassieke smoking met vlinderdas. “Ik heb wat cadeautjes klaarliggen die om middernacht onthuld zullen worden”, vertelde Amal aan verslaggevers op de rode loper, waarop George antwoordde: “Ik neem haar mee naar een wedstrijd van de Cincinnati Reds.” Een niet onaanzienlijk aantal vrienden van het koppel was aanwezig om de feestelijkheden in te luiden, zoals Doja Cat, Emily Blunt en Cate Blanchett.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Ontwerper Donatella Versace en beautymogul Charlotte Tilbury – die vorig jaar het event sponsorden – zaten achter een handvol van die looks. “Als ik aan Charlotte denk, schieten me de volgende woorden te binnen: baanbrekend, briljant, spiritueel, snugger, meelevend, leuk, dansvloer, champagne, de hele nacht door. Daar zou ik het waarschijnlijk bij moeten laten”, zei Amal over Tilbury tijdens de Fashion Awards van 2023. “Ik aanbid deze vrouw, ze is een dierbare vriendin voor mij en mijn familie – ze is vrijgevig, niet alleen voor degenen van wie ze houdt, maar ook door haar liefdadigheidswerk. George en ik zijn zo dankbaar voor haar steun aan de Clooney Foundation. Ze is een en al hart en een inspiratie voor ons allemaal.”

Amal en George Clooney bij The Albies 2024
©Getty Images
Amal en George Clooney
Emily Blunt bij The Albies 2024
©Getty Images
Emily Blunt
Doja Cat bij The Albies 2024
©Getty Images
Doja Cat
Cate Blanchett bij The Albies 2024
©Getty Images
Cate Blanchett
Amal Clooney, Donatella Versace en Charlotte Tilbury bij The Albies 2024
©Getty Images
Amal Clooney, Donatella Versace en Charlotte Tilbury

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue UK.