de-beautytrends-van-het-najaar-zoals-gespot-bij-kendall-jenner-en-cara-delevingne-op-de-catwalk-316009

Op de catwalk van L’Oréal Paris tijdens de Parijse modeweek werden de nieuwste beautytrends onthuld. Modellen als Kendall Jenner, Jane Fonda en Cara Delevingne toonden krachtige looks, geïnspireerd door het thema Walk your Worth. De Le Défilé-show vierde diversiteit, zelfvertrouwen en inclusiviteit, en was een ode aan de kracht van vrouwen. Van felrode lippen tot glanzende huiden: dit najaar draait het allemaal om jezelf laten stralen en je eigenwaarde omarmen. Ontdek hier de vier beautytrends van dit najaar.

Le Défilé bomvol empowerment

Lisa Goudsmit, Vogue’s Head of Digital, was erbij. “Dit jaar vond de show plaats bij het beroemde Opera-gebouw in Parijs, en het was een kippenvelmoment. De modellenline-up zorgde voor een spektakel. Maar wat mij het meest raakte, was het thema Walk your Worth, wat onder meer prachtig werd belichaamd door Jane Fonda die op sneakers in een zilveren outfit verscheen. Ook Bebe Vio Grandis, Olympisch rolstoelschermer, straalde van trots. Deze nieuwe ambassadrice van het merk verloor als kind door een infectie haar armen en benen en verkreeg littekens in haar gezicht. Haar breed lachend en trots zien tijdens het Le Défilé onderstreept voor mij het belang van het motto We are all worth it.”

Cara Delevingne, die ook op de catwalk schitterde, vertelt in een interview met Vogue: “L’Oréal Paris is veel meer dan alleen een merk dat zegt ergens voor te staan en dat niet echt uitvoert. Het hele ethos van het merk heeft altijd gedraaid om het empoweren van vrouwen en om elkaar sterker maken.”

De beautytrends van het najaar

Tijdens de show zagen we vier belangrijke beautytrends voorbijkomen – trends die ook jij dit najaar eenvoudig zelf kunt proberen met de juiste producten.

Rood, rood en nog eens rood

Geen enkele beautylook straalt meer zelfvertrouwen uit dan de rode lip. Deze herfst maakt de klassieke rode lipstick een krachtige comeback (al is-ie eigenlijk nooit weggeweest). Kendall Jenner, gehuld in een rode jurk van Mugler, betoverde het publiek tijdens de show met haar platinablonde haar en felrode lippen. De truc? De perfecte tint vinden die bij jouw huidskleur past. Een aanrader is de Matte Resistancelipstick in de kleur French Kiss. Deze klassieke rode lipstick blijft tot wel zestien uur zitten zonder dat je lippen uitdrogen.

Naast Jenner maakte ook het nieuwe gezicht van L’Oréal Paris, Cara Delevingne, indruk met haar rode lippen. “We kunnen dus wel concluderen dat rood, zowel qua mode als make-up, het komende seizoen een hit is”, aldus Lisa Goudsmit.

Cara Delevingne en Kendall Jenner in rode look en rode lippen

 

 

De latte-look

Een andere trend die dit najaar in de spotlight staat, is de subtiele latte-look. En ja, dit kan je letterlijk nemen: deze look bestaat namelijk uit dezelfde tinten als die van de latte macchiato die je misschien vanmorgen nog dronk. Ook proberen? Kies dan bijvoorbeeld voor de Color Riche Satin-lipstick in de kleur Worth It. Dat is een mooie tint die ideaal is voor dagelijks gebruik. Combineer ‘m met de Panorama-mascara in het bruin voor een zachte, natuurlijke oogopslag. Et voilà: je hebt een latte-look.

make-up look latte met bruine mascara en een gouden jurk

Glans en glitters

Glans en glitters zijn ook onmisbare beautytrends dit najaar. Zo straalde Eva Longoria tijdens de show dankzij een subtiele highlighter en glanzende huid – een beautylook die perfect paste bij haar glinsterende jurk. Voor zo’n glowy look is de Glotion een fijn product om te gebruiken. Dit is een liquid highlighter, beschikbaar in verschillende tinten, die je huid een natuurlijke glans geeft. Perfect voor een gezonde uitstraling tijdens de koude herfst- en winterdagen.

Eva Longoria met witte jurk en glowy make-up look

Gouden accenten

Ook goud is dit najaar een absolute must, zowel in de make-up als mode. Tijdens de show droegen modellen gouden outfits en gouden accenten op hun ogen. Hoe jij die touch of gold gemakkelijk toevoegt? Bijvoorbeeld met een oogpotlood in champagnekleur, zoals de Infaillible Grip Liner – die overigens ook als oogschaduw te gebruiken is. De Bright Reveal-skincareroutine helpt je om je huid voor te bereiden op die extra dosis glamour door pigmentvlekken te vervagen en je teint te verhelderen. Maak de look compleet door de Infaillible 3-second setting mist te gebruiken. Deze settingspray zorgt ervoor dat je make-up, ook door weer en wind, op z’n plek blijft zitten.

latte make-up look met gouden look

Jouw eigen schoonheid

Wat de show ons vooral leerde, is dat schoonheid niet alleen aan de buitenkant zit. Het draait om wie je bent en hoe je je voelt – en dat laatste hoeft niet altijd goed zijn. Ook Cara Delevingne beaamt dat: “Ik denk niet dat ‘I’m worth it’ zo simpel is als het gewoon zeggen. Het is een constante oefening. Op sommige dagen word ik wakker en voel ik me niet zo ‘worth it’. Het gaat om die dingen te vinden die je helpen om dat gevoel te krijgen.”

Of je nu kiest voor een gedurfde rode lip of een subtiele latte-look: het belangrijkste is dat jij je eigen schoonheid viert. Zoals ook Lisa Goudsmit concludeert: “Het draait om zelfvertrouwen en kracht. Deze show liet zien dat iedere vrouw, ongeacht leeftijd of achtergrond, haar waarde mag omarmen.”