angelina-jolie-draagt-een-zeldzame-witte-jurk-van-amal-clooneys-favoriete-vintage-dealer-316090
©GETTY IMAGES

Angelina Jolie kiest vaak voor haar beproefde basisgarderobe: meestal een trenchcoat in combinatie met een zwarte maxi-jurk of luxe grijze breisels. Als het op avondkleding aankomt, wijkt ze niet al te ver af van dit neutrale kleurenpalet en kiest ze vaak voor een LBD of een flowy witte jurk. Die laatste optie koos Jolie voor de première in New York van Maria, de door Pablo Larraín geregisseerde biopic over de Griekse operazangeres Maria Callas. Al was het dit keer wel een zeldzame witte jurk die Angelina Jolie droeg.

Angelina Jolie in zeldzame witte jurk

De actrice koos voor een gedrapeerde witte jurk van de Franse couturier Madame Grès uit de jaren vijftig, afkomstig van Amal Clooney’s vintage dealer Mon Vintage. “Angelina is echt de ultieme muze van Mon Vintage”, vertelt oprichter Marie Blanchet aan Vogue. “Ze is een echte Hollywoodster in de stijl van de jaren veertig en vijftig – ze koos de jurk zelf uit onze Parijse showroom, waardoor het allemaal heel persoonlijk aanvoelde.”

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Het was niet de eerste keer dat Jolie, die vorig jaar haar eigen modemerk lanceerde, de archieven indook. Voor een staatsdiner in het Witte Huis in 2023 koos ze een andere flowy witte jurk, dit keer van Chanel. Die combineerde ze met een vintage blazer, ook van het Franse modehuis.

Ondertussen blijkt Jolies eigen archief een stijlinspiratie te zijn voor anderen. Voor het Vanity Fair Oscars-feest van dit jaar droeg Sydney Sweeney dezelfde gewaagde witte jurk van Marc Bouwer die Jolie in 2004 bij de Oscars droeg. Zo zie je maar dat een mooie witte jurk altijd een tijdloze klassieker zal blijven – en niet alleen voor bruiden.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue US.