alles-wat-we-tot-nu-toe-weten-over-seizoen-2-van-de-populaire-serie-maxima-316148
©Videoland

Als een Nederlandse versie van The Crown veroverde Videoland-serie Máxima al snel de harten van kijkers. We zagen hoe onze koning en koningin verliefd op elkaar werden tot hoe de verloving bekend werd gemaakt. En nu is er een seizoen twee in de maak. Het vervolg op de populaire serie neemt ons mee in de volgende fase van Máxima’s leven, waarbij koninklijke glamour, drama en persoonlijke groei centraal staan. Hier is alles wat we tot nu toe weten.

‘Máxima’ seizoen 2

Het eerste seizoen bracht ons Máxima’s verhaal tot aan haar verloving met prins Willem-Alexander, maar in seizoen twee gaat het leven van de koningin verder. Het nieuwe seizoen zal zich richten op haar huwelijk met Willem-Alexander en de geboorte van hun drie dochters, Amalia, Alexia en Ariane. Bovendien zullen we getuige zijn van haar groei naar de rol van koningin van Nederland, met een focus op de verantwoordelijkheden en de overgang naar het koningschap.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Hoewel Máxima seizoen 1 bijna wegkeek als een liefdessprookje, zal in het volgende seizoen ook meer te zien zijn van de andere leden van de koninklijke familie. Martijn Lakemeier, die de rol van Willem-Alexander speelt, onthulde eerder al dat de focus dit seizoen meer ligt op “het establishment binnen de koninklijke familie” en “hoe Máxima en Willem-Alexander zich voorbereiden op hun toekomst als koning en koningin.”

Cast: oude bekenden en nieuwe gezichten

Een groot deel van de cast uit het eerste seizoen keert terug. Delfina Chaves blijft de rol van Máxima vervullen, en Martijn Lakemeier speelt wederom Willem-Alexander. Ook zullen Elsie de Brauw en Sebastian Koch terugkeren als Beatrix en Claus.

Verder krijgen we dit seizoen te maken met nieuwe personages. Zo speelt Bram Suijker de rol van prins Friso, terwijl Steef de Bot prins Constantijn vertolkt. Claire Bender zal te zien zijn als prinses Mabel en Abbey Hoes vertolkt de rol van prinses Laurentien. Hoewel de rollen van de drie prinsessen Amalia, Alexia en Ariane nog niet gecast zijn, is te verwachten dat zij later in de serie een belangrijke rol zullen spelen, gezien de nadruk op Máxima’s moederschap en haar groei naar het koningschap.

abbey hoes Claire bender
©ANP
Abbey Hoes, Claire Bender

Releasedatum: wanneer verschijnt seizoen 2?

De opnames gaan in oktober 2024 van start. Wel is het nog even wachten tot we het vervolg kunnen zien. Het tweede seizoen van Máxima staat namelijk gepland voor release in 2026 op Videoland. Geduld is dus vereist, maar het belooft wederom een must-watch te worden voor iedereen die geïnteresseerd is in het leven achter de schermen van het Nederlandse koningshuis.