jill-kortleve-schittert-in-sheer-look-tijdens-chanels-terugkeer-in-het-grand-palais-316164
©Spotlight

Na vier jaar maakt Chanel een betoverende comeback in het iconische Grand Palais in Parijs, waar het modehuis vandaag haar lente/zomer 2025-collectie presenteerde. Een opvallende look tussen de iconische mantelpakjes en al het tweed? Een sheer-ensemble, gedragen door Nederlands topmodel en lid van Vogue Collective Jill Kortleve.

Lente/zomer 2025-show van Chanel

Na een aantal seizoenen geshowd te hebben op andere locaties, kwam Chanel vandaag weer thuis. De show vond plaats in de Nef van het Grand Palais. Hier stelde het modehuis een open vogelkooi centraal, geïnspireerd op Jean-Paul Goude’s L’Oiseau de Paradis. In deze korte film uit 1991 speelde Vanessa Paradis de rol van Coco Chanels kanarie. De symboliek van vogels en vrijheid was overal aanwezig; in de locatie, maar ook in de looks, zoals de zilveren veren op de kledingstukken.

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

chanel lente zomer
©Courtesy of Chanel

Jill Kortleve in sheer-look

Opvallend was het sheer-ensemble gedragen door het Nederlandse topmodel Jill Kortleve. De look, een combinatie van pastelkleuren en transparante stoffen, vatte de thema’s van de collectie – vrijheid en beweging – perfect samen. Haar outfit bevatte een lichte cape van mousseline, die soepel over haar schouders viel en het gevoel van luchtigheid versterkte. De gelaagde, doorschijnende stoffen gaven de look een moderne twist op de klassieke Chanel-stijl.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Vrijheid en beweging

Het thema van vrijheid en beweging kwam ook terug in de verwijzingen naar sterke, onafhankelijke vrouwen. Met tweed aviatorjackets en uniform-achtige looks eerde de collectie vrouwen die hun eigen weg durfden te gaan. De looks haalden inspiratie uit de Garçonnes van de jaren twintig, een tijd waarin vrouwen steeds meer beperkingen achter zich lieten.

Maar de collectie zat ook vol kleur en speelse details. Het iconische Chanel-tweed werd opnieuw uitgevonden in zachte pasteltinten, wat een frisse draai gaf aan dit klassieke ontwerp. Een opvallend detail waren de veren op enkele capes en de kleurrijke plooien op bepaalde silhouetten, die deden denken aan paradijsvogelveren.

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

chanel lente/zomer 2025
©Courtesy of Chanel

De show eindigde met een krachtige performance van actrice, zangeres (en kleindochter van Elvis Presley) Riley Keough. Zij zong heel toepasselijk When Doves Cry van Prince. En zo werd de Chanel-show, vol symbolische verwijzingen naar vrijheid en nieuwe mogelijkheden, prachtig afgesloten.

Riley Keough chanel
©Courtesy of Chanel