wil-je-opslaan-dit-is-de-favoriete-vintagewinkel-van-bella-hadid-in-parijs-316182
©Getty Images

Bella Hadid bracht deze week een bezoek aan Parijs voor fashion week, waar ze wederom experimenteerde met haar streetstylelooks. Deze keer spotten we het topmodel niet alleen op straat, maar ook al shoppend in een populaire vintagewinkel in Parijs, geliefd door modellen en beroemdheden. Dit is de vintagewinkel op de to go-list van Bella Hadid.

Bella Hadid onthult favoriete vintagewinkel

Het model heeft het stadsleven definitief verlaten voor een nieuw leven in Texas, ver weg van de catwalks. Hier beleeft ze een ware romance met de succesvolle ruiter Adan Banuelos. Hoewel ze geniet van haar welverdiende rust in het hart van de Amerikaanse vlaktes, vergeet ze de mode niet, iets waar ze een onuitputtelijke passie voor heeft.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Dus wanneer ze naar Parijs komt, maakt Bella Hadid tijd voor een shoppingsessie. Het eerste adres waar ze heen gaat, is Yourgarmentz. Deze winkel heeft al trouwe klanten als Law Roach, Zendaya, Imaan Hammam, Aya Nakamura en Mona Tougaard. Hugo Levy, eigenaar van de winkel, en Hadid waren al twee jaar in contact zonder elkaar te ontmoeten, vertelt hij aan Vogue France. Maar eind september stapte het model eindelijk zijn showroom binnen. Als fan van de Gianni Versace- en John Galliano-periodes bij Dior in de jaren negentig en zeroes, wist ze als mode-expert meteen alle parels te spotten, aldus Hugo Levy.

Vintage mode is nog nooit zoveel geprezen als nu. En dit komt niet alleen door duurzaamheid, maar ook door stijl. Vintagewinkels duiken dan ook steeds sneller op naarmate de tweedehandsmarkt groeit. De kledingstukken zijn niet langer alleen voor de verzamelaars. Dit maakt het wel moeilijker om te weten waar je moet zijn voor de écht mooie items, vooral in de lichtstad. Yourgarmentz staat nu bovenaan het lijstje van het model.

Roberto Cavalli, Dior, Yves Saint Laurent

Dat bevestigt de indrukwekkende lijst van stukken die ze er heeft gekocht. Bella Hadid heeft haar handen weten te leggen op zo’n twintig pareltjes, waaronder een zwarte jurk met gouden details van Roberto Cavalli, een Dior-pak bezaaid met parels uit de herfst/wintercollectie 1997-1998, een paar vlinderhakken van Giuseppe Zanotti en een slipdress van Yves Saint Laurent. Om er maar een paar te noemen. Allemaal outfits die we binnenkort zeker in haar streetstyle zullen zien.

Bella Hadid vintage winkel Parijs
©Courtesy of Yourgarmentz

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue FR.