kylie-jenner-is-fan-van-deze-onverwachte-armbandtrend-zoals-gespot-op-de-catwalk-316530
©Getty Images

De Business of Fashion Class, een broedplaats voor sterren en inspirerende persoonlijkheden uit de modewereld, werd dit jaar gehouden tijdens Paris Fashion Week, gevolgd door de langverwachte BOF500-afterparty. Ook Kylie Jenner – die haar stempel drukte op de modeweek met haar opvallende looks, waaronder een Balmain-jurk met daarop haar gezicht geprint – stond op de prestigieuze gastenlijst. Wat opviel aan haar outfit? Kylie Jenner droeg een nieuwe accessoire die we verwachten binnenkort overal te gaan zien: de hoge armband.

Kylie Jenner draagt een hoge armband

Jenner, die tijdens de Franse modeweek ook een verrassingsverschijning maakte op de catwalk van Coperni, bezocht het event in stijl. De jongste Jenner-telg droeg een custom strapless jurk van Miu Miu van roze satijn, met daarop fonkelende bloemen geborduurd. Ze combineerde het ensemble met een zwarte tas en hakken van hetzelfde merk. Het hoogtepunt van haar look? Haar accessoires: een zwarte riem en een gouden armband met edelstenen die ze allebei hoog om haar arm droeg.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

De hoge armband draag je niet zoals normaal om je pols, maar hoog om de arm, om een twist te geven aan je outfit – overdag of ’s avonds. Zoals bij veel sieraden is er een discussie gaande over de oorsprong en de betekenis ervan. Die varieert namelijk van cultuur tot cultuur en van beschaving tot beschaving: van een eenvoudige lichaamsversiering tot een teken van rijkdom en sociale status in de oudheid, een symbool van goddelijke bescherming in het oude Egypte en een schild van moed in Indiaanse samenlevingen.

Een nieuwe accessoiretrend

De hoge armband werd een populair accessoire in de jaren zeventig, op het hoogtepunt van de bohemienperiode. Het accessoire, dat vervolgens enige tijd verdween van het straatbeeld, maakt nu een comeback: het is een van de grootste trends op de catwalks. Van Rabanne en Diesel tot The Row en, recentelijk, Gucci onder leiding van Sabato De Sarno: merken bevestigen de trend op hun lente/zomer 2025-catwalks. Miu Miu gebruikte zelfs een kleine riem, zoals gedragen door Kylie Jenner, als hoge armband. Kortom, deze accessoiretrend is de makkelijkste manier om je outfit net wat extra’s te geven.