gespot-bij-stella-mccartney-en-dior-de-boksschoen-komt-terug-in-2025-317021
©Spotlight

De Samba van Adidas en Converse’s classic, Chuck Taylor zijn nog altijd een van de favoriete sneakers van de modewereld. Maar eindelijk stapt er een nieuwe deelnemer in de ring om die plek te veroveren: de boksschoen (een hit in 2020) is klaar om het coolste en begeerlijkste accessoire van 2025 te worden. Het was ooit een symbool van lef, zweet en overwinningen, maar nu is de hoge boksschoen met platte zolen buiten de ring een statement-item geworden.

De boksschoen als modestatement

Of je het nu stiekem een ugly shoe vindt of niet, volgens onder anderen Stella McCartney (die samen met Adidas een boksschoen creëerde met veters tot aan de knie) Loewe en Dior (Maria Grazia Chiuri combineerde een sprankelend badpak met hoge bokslaarzen met bijpassende zilveren veters) komt de boksschoen terug in 2025. Hun versie van de ‘modieuze’ boksschoenen paradeerden over de runway tijdens de presentatie van de lente/zomer-show 2025.

Tekst gaat verder onder de foto.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Stella McCartney (@stellamccartney)

McCartney ging zelfs nog een stapje verder in de boksesthetiek. De boksschoenen werden gecombineerd met oversized jassen met capuchon en ruime shorts van gaas. En ja, dat geeft ons stiekem toch wel wat Rocky Balboa-vibes.

In de ban van sport

Boksschoenen onderscheiden zich door hun lage zolen en kniehoge vetersystemen. Daarnaast zijn ze licht van gewicht. Het design is ooit bedacht ter ondersteuning van de enkels van de boksers en zorgt ervoor dat de sporters snel over de mat kunnen schuifelen. Boksschoenen zijn ontworpen om, zoals bokslegende Muhammad Ali ooit zei, je te helpen zweven als een vlinder en te steken als een bij.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

De modewereld is al een tijdje in de ban van sport, onder meer door de Olympische Spelen. Denk aan voetbalshirts en tennisrokken die deze zomer on trend waren. Daarnaast zagen we al verschillende varianten van de boksschoen voorbijkomen tijdens Copenhagen Fashion Week, beroemd om misschien wel de gedurfdste en gewaagdste streetstyle. Dus dat nu het moment van de boksschoen is aangebroken, is niet zo gek.

Hoe combineer je de boksschoen? De hoge sneaker is op verschillende manieren te stylen. Ga voor een speelse look en draag ze onder een minirok of rok met kant. Hou je meer van een kantoorlook? Kies dan voor een pak of style ze onder een bermuda met daarboven een hoodie. Echt opvallen? Draag ze dan onder een rode jurk met ruches, zoals gespot op de catwalk bij Caroline Hu.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Caroline Hu (@carolineqiqi)

boksschoen Dior
©Dior/Spotlight