loiza-lamers-in-magic-mornings-over-hollands-next-top-model-we-gaat-dit-seizoen-veel-meer-fashion-zien-318053

Iedereen begint de dag op een andere manier. Een slow start met een cappuccino en een croissant kan voor de één een must zijn, terwijl de ander zweert bij groene thee met magnesium en daarna een work-out in de sportschool. In de rubriek Magic Mornings spreken we vrouwen over hun ideale ochtend, beautygeheimen en favoriete ontbijt. Deze week: model en presentatrice Loiza Lamers, die op dit moment Holland’s Next Top Model presenteert en meedoet aan Het Perfecte Plaatje. En oh ja, onlangs ook nog ten huwelijk werd gevraagd.

Loiza Lamers over Holland’s Next Top Model

Hoe is het nu met je?

“Het gaat heel erg goed. Mijn blad (Liberté magazine, red.) is afgelopen zomer uitgekomen, ik ben ten huwelijk gevraagd en Holland’s Next Top Model is van start gegaan.”

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Kun je over het aanzoek vertellen?

“Ik had het niet zien aankomen. Alhoewel 30 augustus wel een belangrijke datum is, want dan zijn we precies drie jaar samen. Maar dit had ik niet kunnen bedenken. Ik dacht dat we lekker uiteten zouden gaan, maar dat-ie op dat moment op een knie zou gaan en daar ook mijn ouders en beste vriendin bij waren, die Jelle (Loiza’s verloofde, red.) had laten invliegen, had ik écht niet zien aankomen. En dan die plek in Italië… Het was niet normaal zo mooi en romantisch.”

En als we het hebben over Holland’s Next Top Model, wat kunnen we dan dit seizoen verwachten?

“Ik denk dat Holland’s Next Top Model dit seizoen veel meer fashion is en zoveel meer internationaler dan voorheen. Zo hebben we Bella Hadid, die dit jaar gastjurylid is en haar zus Gigi die een guest appearance maakt. Verder hebben we mensen vanuit het buitenland ingevlogen om erbij te zijn, dus het is denk ik een heel gaaf seizoen geworden.”

De ochtenden van Loiza Lamers

Ben je een ochtendmens?

“Ja, ik ben echt een ochtendpersoon. Als ik niet ziek wakker word, zoals nu tijdens het gesprek, worden Jelle en ik rond 07.00 uur wakker uit onszelf. Wij zijn echte ochtendpersonen. Dan gaan we de hond uitlaten en nemen we een lekkere kop koffie. Ik hou echt van de ochtend, dan begint er weer een nieuwe dag met nieuwe energie. Mijn ochtend ziet er altijd hetzelfde uit. Ik ontbijt niet vaak. Als ik tijd over heb, ga ik nog een klein stukje van een serie kijken of rustig douchen.”

Als je wel ontbijt, wat kies je dan?

“Dan hou ik van magere kwark met homemade granola. Dat maak je zo: je begint met havervlokken, daar doe ik noten doorheen. Dan meng ik veel kaneel met vijf eetlepels honing en zeven eetlepels kokosolie. Dat warm ik op in een pan en doe ik over de havervlokken en noten heen. Dan gaat alles in de oven: zo’n vijftien minuten op 200 graden. Dat laat ik tot slot afkoelen in een grote wekpot. Als ik dit maak, is het net alsof ik appeltaart bak. Jelle is ook helemaal fan. En het is zo makkelijk om te maken.”

En als je gaat ontbijten buiten de deur, wat is dan jouw favoriete plek?

“Dan wordt het vaak brunchen. Maar als we dat doen, ga ik het liefst naar Libertine Petit Café op de Noordermarkt. Ik neem dan altijd eerst een citron pressé, dat is geconcentreerd citroensap met ijs en water met bubbels. Dat is heel lekker, zeker in de zomer. Dan bestel ik daarbij Eggs Norwegian met extra avocado. Dat zijn gepocheerde eieren met zalm en Hollandaisesaus op een brioche. Als ik daar met vriendinnen ga zitten, kijken zij naar de kaart, maar ik weet het al. En de chef in de keuken weet ook al hoe laat het is als ik er ben. Verder heb ik nog een tip voor de allerlekkerste koffie: CoffeeConcepts. Ze hebben daar ook heel lekkere broodjes. En iedereen die daar komt, kent elkaar. Het is een heel fijne plek.”

Hoe ziet jouw ideale ochtend eruit?

“Mijn ideale ochtend – en dat is misschien heel suffig – is de zondagochtend. We staan op, laten de hond uit, drinken een kop koffie en daarna gaat Jelle naar de winkel om ontbijt te halen. Hij haalt dan verse broodjes, vers vlees, lekker wat kaas en sap van de juicebar, maar ook verse croissants bij Fort Negen. Daarna gaan we samen een serie of film kijken. En dan gaan we bedenken wat we die dag gaan doen. Dat kan naar het park gaan zijn of met vrienden en familie afspreken. Vroeger haatte ik zondagen, want dan moest ik de volgende dag weer naar school. Maar nu ik dit werk doe, kan ik echt van de zondag genieten.”

Sport je in de ochtend?

“Ja, als ik sport, dan doe ik dat in de ochtend. Als ik niet in de ochtend ga, dan ga ik helemaal niet meer. Dan heb ik er geen zin meer in. Ik sport bij FemmeGym, waar alleen vrouwen komen. Daar doe ik cardio, eGym en af en toe een groepsles.”

Tot slot, hoe ziet jouw beautyroutine er ’s ochtends uit?

“Als ik opsta heb ik al een fris gezicht, omdat ik de avond ervoor met een toner mijn gezicht heb schoongemaakt. Ik begin de ochtend met douchen, mijn gezicht was ik met de Clear Pore Normalizing Cleanser van Paula’s Choice. Dan The Concentrate van La Mer. Vervolgens de Advanced Génifique Yeux Light-Pearl van Lancôme. En dan eindig ik met de Paula’s Choice Clear SPF30 dagcrème.

Dan nog iets wat ik altijd bij me heb: NUXE Rêve De Miel Honey Lip Balm Ultra-Nourishing & Repairing. Ik gebruik dat elke ochtend, en het gaat overal mee naartoe. Mensen om me heen weten ook dat ik altijd het roze potje bij me heb. Nu, met dit weer, smeer ik extra vaak. Daarnaast vind ik een handcrème ook fijn. Ik gebruik stiekem altijd mijn gezichtscrème ook voor mijn handen. En dan is een nagelriemolie ook nog belangrijk, die gebruik ik van Isabel Nails.”

Shop hieronder een aantal van de favoriete producten van Loiza Lamers

Cleanser van Paula’s Choice

Cleanser van Paula's Choice
©De Bijenkorf

Cleanser (177 ml), € 25

Lippenbalsem van Nuxe

Lippenbalsem van Nuxe
©Douglas

Lippenbalsem (15 ml), € 12,24

Serum van La Mer

Serum van La Mer
©De Bijenkorf

Serum (15 ml), € 210

Oogserum Lancôme 

Lancôme
©De Bijenkorf

Oogserum (20 ml), € 79,01

Dagcrème van Paula’s Choice

dagcrème Paula's Choice
©De Bijenkorf

Dagcrème met SPF30, € 45