kendall-jenner-open-over-haar-beautyroutine-en-eigenwaarde-ik-draag-het-liefst-helemaal-geen-make-up-317526
©L'Oréal Paris

Kendall Jenner is al ruim vijftien jaar een household name. Die faam dankte ze in eerste instantie natuurlijk aan Keeping up with the Kardashians, maar inmiddels heeft ze ook al vele jaren een eigen vruchtbare en duurzame modellencarrière. We spreken Kendall Jenner een paar uur voor haar deelname aan L’Oréal Le Défilé over haar beautyroutine, je mooi voelen en hoe het is om je helemaal niet zo zelfverzekerd te voelen. Een open gesprek over wat ‘Because you’re worth it’ – de beroemde slogan – nou écht betekent. “Als ik thuis in de spiegel kijk, praat ik graag tegen mezelf.”

Kendall Jenner en L’Oréal Paris

L’Oréal Le Défilé is een grote, glamoureuze show waar veel celebrities aan meedoen, zoals actrices Andie MacDowell, Jane Fonda en Eva Longoria en zangeressen Anitta, Camila Cabello en Yseult. Passend binnen het thema ‘Because you’re worth it’ lopen er allerlei soorten vrouwen mee. Denk aan Olympisch rolstoelschermer Bebe Vio Grandis. Deze nieuwe L’Oréal Paris-ambassadrice verloor als kind door een infectie haar armen en benen en verkreeg littekens in haar gezicht. Het onderstreept maar weer: we zijn het allemaal waard om ons mooi te voelen en te shinen.

L’Oréal Le Défilé geldt al jaren als een geweldige opener van Paris Fashion Week en is daarnaast een van de weinige momenten dat ‘gewoon publiek’ een show kan bijwonen tijdens deze modeweek omdat het buiten in de openbare ruimte is. Vorig jaar vond het spektakel plaats onder de Eiffeltoren, dit jaar voor het even waanzinnige gebouw Opéra Garnier. Toen liep Kendall Jenner voor het eerst mee als het nieuwe gezicht van het iconische beautymerk. Dit jaar valt die eer ten deel aan Cara Delevingne, maar ook Kendall is er gelukkig weer bij.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

We spreken het topmodel zo’n vijf uur voor de show begint. Te midden van alle hectiek, rondrennende medewerkers en de vele beveiliging voor de enorme Hollywoodnamen die meelopen, zit Kendall ontspannen en vrolijk op een bankje te wachten. Met haar nieuwe blonde coupe, zwarte capribroek en zwarte top is ze een Marilyn Monroe-achtige verschijning met een – zo stel ik me dan voor – even groot charisma als deze ster van weleer. Grappig, of eigenlijk vooral opvallend genoeg vertelt ze eerlijk dat ze niet altijd zo vol zelfvertrouwen was (of misschien wel is) over haar uiterlijk. En voor wie dat ook is, heeft ze nog wat tips.

De tekst gaat door onder de afbeelding.

Kendall Jenner in Alaia-jasje voor L'Oréal
©L’Oréal Paris

De beautyroutine van Kendall Jenner

Kendall, we zijn nu een paar uur verwijderd van L’Oréal Le Défilé. Hoe bereid je je voor op zo’n enorme show?

Ontspannen vertelt ze: “Voor mij is het heel belangrijk dat ik goed uitgerust ben. Dat mijn lichaam goed gevoed is en klaar om een lange dag aan te gaan. Ik hou ook van ice facials als ik wakker word.”

Je bedoelt je gezicht onderdompelen in een bak ijswater, zoals ik vaak op TikTok zie? Werkt dat?

Lachend: “Haha ja! Het werkt voor je huid en je wordt er echt lekker wakker van. Het werkt ook voor een soort mentale helderheid. Er zijn echt veel voordelen.”

Wat is je dagelijkste beautyroutine eigenlijk als je geen show loopt?

“Die is best beperkt. Ik had toen ik jonger was acne, dus als het op mijn huid aankomt, geldt voor mij nu ‘less is more’. Ik zorg er altijd voor dat mijn huid gehydrateerd blijft, dat sowieso. Maar verder is mijn beautyroutine simpel. Als ik wakker word, poets ik mijn tanden en verzorg ik mijn huid. Ik was mijn gezicht, gebruik producten met vitamine C en een moisturizer met SPF. Dat is heel belangrijk. Ik heb van vrouwen die ouder zijn geleerd om altijd mijn huid te beschermen tegen de zon. En ’s avonds is het ongeveer dezelfde routine. Ik zorg vooral dat mijn gezicht goed schoon blijft.”

Kendall Jenner en make-up

Draag je dan geen make-up?

“Nee, als ik niet hoef te werken niet! Ik hou echt van make-up en geniet echt van dit alles voor een show of shoot. Maar juist omdat dat zo vaak al gebeurt, wil ik als ik vrij ben een fris gezicht hebben.”

En als je dan één make-upproduct kon kiezen, wat is dan je favoriet?

“Ik denk dan een blush, to feel like I’m alive. Maar een mascara is natuurlijk ook belangrijk. De Panorama-mascara van L’Oréal is mijn favoriet.”

Je had het net over je acne toen je jonger was. Ik denk dat veel vrouwen, en mannen ook, zich kunnen identificeren met wat dat kan betekenen voor je zelfvertrouwen. Kun je iets meer vertellen over wat dit met jou heeft gedaan?

“Ik ging door die ervaring heen toen ik jong was, zo’n vijftien en zestien jaar. Dat is een leeftijd waarop je verandert en volwassen wordt. Tijdens die vormende jaren kom je erachter wie je echt bent. Het is interessant dan een slechte huid te hebben, als het gaat om eigenwaarde. Ik werd er ook wel verdrietig van maar als je dan aan de andere kant van dat proces staat, is het terugkijkend ook een goede ervaring geweest. Het is oké.

Maar het is wel een ervaring die me echt heeft gevormd en waar ik nog vaak aan denk, zeker als het gaat om skincare en de make-up die ik kies. Misschien draag ik daarom dus ook juist graag geen make-up als ik vrij ben, ook omdat het nu kan. Het geeft me nu juist zelfvertrouwen om geen make-up te dragen, omdat het niet hoeft als een verhulling. Dat is verfrissend, het idee dat ik ook mooi ben zonder.”

De tekst gaat door onder de afbeelding.

Kendall Jenner voor L'Oréal over haar beautyroutine

Because you’re worth it

Wat zou je willen zeggen tegen mensen met een minder goede huid, op welke leeftijd dan ook, die zelf nu door zo’n ervaring gaan?

“Je kunt veel doen om juist van binnenuit zelfvertrouwen te kweken. Het is belangrijk jezelf eraan te herinneren dat je mooi bent, ongeacht hoe je eruitziet. En je komt er wel doorheen. Het is ook een kwestie van ontdekken wat goed is voor jou en je lichaam.”

Het motto van L’Oréal is natuurlijk ‘Because you’re worth it’. Wat geeft jou het gevoel dat je de moeite waard bent, en mooi?

“Het is zo’n sterke slogan en ik geloof er ook echt in. Als ik thuis in de spiegel kijk, praat ik graag tegen mezelf. Ik help mezelf aan mijn waarde herinneren, dat geeft me een goed gevoel.”

Le Défilé

Je loopt nu voor de tweede keer Le Défilé. Vorig jaar was het een verrassing dat je meeliep, toen werd je geïntroduceerd als de nieuwe ambassadeur van het merk. Hoe voelt het om nu opnieuw mee te lopen?

“Ik voel me goed! Ik ken nu veel mensen die bij het merk werken, dus dat is fijn. Vorig jaar was het ook heel leuk en ontspannen hoor, maar dit jaar voelt het nog meer als thuiskomen. Ik weet iets meer wat ik kan verwachten.”

Waar kijk je het meeste naar uit vanavond?

Daar hoeft ze niet lang over na te denken: “Het zien van de andere vrouwen! Het zijn echt vrienden geworden. Ik heb ook zin in het dragen van mijn jurk (een rode Mugler-jurk, red.). Het is echt een heel sterk design. I am excited!”

©Kristy Sparow/Getty Images for L’Oréal Paris
Le Défilé L'Oréal Paris – Walk Your Worth : Runway – Paris Fashion Week – Womenswear Spring/Summer 2025
Le Défilé L'Oréal Paris met Kendall Jenner
©Kristy Sparow/Getty Images for L’Oréal Paris