als-je-vandaag-maar-een-video-kijkt-laat-het-dan-cole-palmers-vissessie-voor-burberry-zijn-317248
©Courtesy of Burberry

Stel je een serene plas voor, het zachte gekabbel van water, en daar zit hij… voetballer Cole Palmer, volledig gehuld in Burberry, met een vishengel naast hem en een blik vol vastberadenheid. Ja, je leest het goed: de nieuwste modecampagne van het Britse modehuis neemt ons mee op een vissessie van ruim negen minuten lang. Geen glamour en flashy lights, maar een heuse masterclass in geduld, vissen en vooral: modieus zijn in iedere situatie.

Cole Palmer is een visser in Burberry

Nooit gedacht dat een Burberry-campagne het perfecte moment zou zijn om even te ontsnappen aan de hectiek van de dag, maar here we are. In de video zien we geen haast, geen drama, maar gewoon Cole Palmer die geduldig wacht, met fluitende vogels op de achtergrond. Of hij iets vangt? Dat is eigenlijk bijzaak. Het gaat om die paar minuten van rust – en laten we eerlijk zijn: ook om de verrassende combinatie van high fashion en een vishengel.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

De Burberry-video met Palmer is slechts het eerste deel van de herfst/winter 2024-campagne It’s always Burberry weather, bestaande uit een reeks short films. Gefilmd in Londen en op het Britse platteland zetten de video’s zeven heruitgevonden outerwear-stijlen in de spotlight. We zien ook Eberechi Eze vissen (met een wel heel bijzondere vangst), Little Simz die tijdens een treinrit naar muziek luistert, en Cara Delevingne die steen-papier-schaar speelt om een aanlegplek voor haar boot te bemachtigen.

Olivia Colman op het platteland

Wat deze videoreeks zo intrigerend maakt, is dat het draait om alledaagse, onbenullige momenten. Beroemdheden die we gewend zijn te zien in extravagante settings, worden in de campagne in simpele, serene situaties in beeld gebracht. Zo is het bijna surrealistisch om Olivia Colman door het platteland te zien rijden, pratend over bessen terwijl ze een kudde schapen tegenkomt. Of Barry Keoghan op een terras te zien oefenen voor een rol, met een ober als zijn publiek. En zo laat Burberry zien dat, in een normaal zo snel bewegende modewereld, de schoonheid soms juist schuilt in het alledaagse.