net-binnen-dit-zijn-de-co-chairs-en-de-erevoorzitter-van-het-met-gala-2025-317436
©Julia Marino

Het is dan wel in de herfst en we wachten op de komende feestdagen, maar mei kan niet snel genoeg komen. Om precies te zijn, de eerste maandag in mei. Dat vindt het Met Gala 2025 plaats en dit zijn de co-chairs: Colman Domingo, Lewis Hamilton, A$AP Rocky, Pharrell Williams en Anna Wintour. Zij zullen samen het Met Gala 2025 hosten, met erevoorzitter LeBron James.

De tentoonstelling ‘Superfine: Tailoring Black Style’

Vandaag kondigde het Metropolitan Museum of Art de tentoonstelling Superfine: Tailoring Black Style aan. Dit is geïnspireerd door Monica L. Miller’s boek uit 2009, Slaves to Fashion: Black Dandyism and the Styling of Black Diasporic Identity. Zo zal de tentoonstelling kledingstukken, schilderijen, foto’s en meer tonen. Allen onderzoeken de onmiskenbare stijl van zwarte mannen in de context van het dandyisme, van de 18e eeuw tot nu. De chairs van 2025 konden dan ook niet passender zijn.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Domingo woonde eerder dit jaar zijn eerste Met Gala bij. Dit was na een awards-seizoen waarin de acteur met zijn gedurfde, majestueuze stijl de rode loper opging. Hij werd uit dan ook geroepen tot een van de best geklede mannen in Hollywood. Co-chair Hamilton is sinds 2015 regelmatig aanwezig bij de Met Gala. Hij heeft de ooit modeloze Formule 1-paddocks omgetoverd tot broeinesten van inspiratie. Hoe? Door naar het circuit te komen in stijlvolle looks van modehuizen. Deze modehuizen ontvangen hem dan ook vaak tijdens hun modeshows. Op de eerste rij, natuurlijk.

De co-chairs van het Met Gala 2025

Co-chair A$AP Rocky wordt bijna dagelijks gefotografeerd door straatfotografen en zijn unieke, kenmerkende stijl is zeker terug te vinden op moodboards over de hele wereld. Pharrell Williams woont het Met Gala in 2025 voor de zesde keer bij en is nu voor de tweede keer als co-chair. Hij nam de rol eerder op zich in 2017 voor Rei Kawakubo/Comme des Garçons: Art of the In-Between. Tijdens zijn decennialange carrière in de muziekwereld was hij al een grenzeloze vertegenwoordiger van mode. Een invloed die vandaag de dag nog steeds te zien is in Louis Vuitton Men’s – waar Williams de creative director van is.

Erevoorzitter James zal zijn eerste Met Gala bijwonen en brengt een onvergelijkbare atletische erfenis met zich mee en een omarming van stijl die heeft bijgedragen aan de ongekende cross-over tussen mode en sport van vandaag. Anna Wintour is sinds 1995 de co-chair van het Met Gala dat terugkeert naar New York op 5 mei 2025. De dresscode wordt begin 2025 bekendgemaakt en de tentoonstelling Superfine: Tailoring Black Style is te zien van 6 mei tot 26 oktober 2025. Zet het vast in je agenda.