als-je-haar-maar-goed-zit-3-haaraccessoires-die-je-deze-herfst-wil-proberen-317529
©Spotlight

Van strik tot haarband, clip, lint en, jazeker, badmuts: alle ogen zijn deze herfst op haar en hoofd gericht met verschillende soorten haaraccessoires. Kijk de kunst af van de catwalk (en daarbuiten) en doe er je voordeel mee.

Haaraccessoires voor de herfst

Strik erin

Op de catwalk, maar ook op straat zien we momenteel een overdaad aan creatieve haarversieringen: zilveren clipjes, parelsnoeren en stras. En scrunchies, als het even kan groots en meeslepend, in bloemvorm of van een wollig, pluizig materiaal. Met stip op één staan echter strikken. Graag zwart of crèmekleurig en oversized, zoals gezien bij Simone Rocha, Giambattista Valli’s bruidscollectie en Chanel. Gedragen op het achterhoofd, voor het ultieme good girl-effect.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Strikken als haaraccessoires bij Chanel en Simone Rocha
©Spotlight
Chanel, Simone Rocha

Haarstrik van Jennifer Behr

Haarstrik van Jennifer Behr
©Net-a-porter

Haarclip met zijde-satijnen strik, € 145

Aan banden

Dan de elevated haarband, oftewel: een haarband, maar dan kinky. Goed, Conner Ives kiest voor eenvoud in de vorm van de zwarte nineties-stretchvariant. Maar andere ontwerpers gaan all out, zoals Balmain, waar we exemplaren zagen van leer, en lange haarbanden die in de nek waren samengebonden met een gouden schakelketting. Ook veel gezien, op straat en op de catwalk van Fforme: een paardenstaart omwikkeld met lint, een leren band of zijden sjaal. In Kopenhagen gooiden ze het dan weer over een heel andere boeg: daar spotten we een parade van parels in het haar.

Haarbanden bij Balmain en Fforme
©Spotlight
Balmain, Fforme

Durfals dragen dit najaar een badmuts, ook buiten het zwembad. Loeistrak en zwart, of gemaakt van zilverkleurige chainmail met slierten, zoals bij Jil Sander. Missoni bereikt hetzelfde effect met een strakgeknoopte kleurige sjaal, en Prada komt met een variant die het olympisch zwembad uit gespoeld lijkt te zijn. De badmuts als dé held van de modeweken – apparently hell has frozen over.

De badmuts zoals gezien bij Jil Sander en Prada is een van dé haaraccessoires voor de herfst
©Spotlight
Jil Sander, Prada

Muts van Jil Sander

Badmuts van Jil Sander
©Jil Sander

Geribde muts van viscose, € 390

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd in het oktobernummer van Vogue Nederland, dat nu in de winkel ligt en hier online te bestellen is. Vogue.nl ontvangt een commissie wanneer je iets aanschaft via een affiliatelink op onze site.