deze-peaky-blinders-actrice-en-sex-education-acteur-stappen-in-schotland-in-het-huwelijksbootje-317770

Vriendschap voordat het liefde wordt is een klassiek Hollywood-thema, zoals te zien is in films als When Harry Met Sally en My Best Friend’s Wedding. Het is daarom misschien wel passend dat acteurs Amber Anderson en Connor Swindells dezelfde weg naar romantiek volgden – met als kers op de taart hun Schotse bruiloft.

Amber Anderson en Connor Swindells

Na elkaar ontmoet te hebben op de set van Emma, geregisseerd door Autumn de Wilde, hielden Anderson en Swindells contact. Uiteindelijk zorgde de lockdown ervoor dat hun prille relatie sterker werd. “Uiteindelijk zijn we tijdens de eerste lockdown bij elkaar gekomen”, vertelt Anderson. “We woonden allebei alleen en redelijk dicht bij elkaar, dus besloten we samen een ‘bubbel’ te vormen. We hebben elkaar echt gesteund in die periode. De lockdown gaf ons tijd samen die we anders niet hadden gehad als we allebei opnames zouden hebben. Onze officiële eerste date was eigenlijk pas drie maanden in onze relatie, toen alles weer openging. Het voelt alsof we alles op een vreemde manier achterstevoren hebben gedaan.”

Het aanzoek in Botswana

Swindells vroeg Anderson ten huwelijk tijdens een groepsreis naar Botswana, nadat hij haar eerst succesvol op een dwaalspoor had gezet. “Ik was aan het filmen in Italië een paar maanden voordat we vertrokken. Toen besefte ik dat deze reis het moment zou zijn”, deelt Swindells. “Ik vroeg mijn beste vriend Oakley om de ring voor me te regelen en hem naar Botswana te brengen, omdat ik wist dat Amber het door zou hebben als ik het zelf zou doen.”

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Eenmaal in Botswana werd Swindells aangeraden door een vriend en gids om zijn aanzoek te doen bij een prachtige 1400 jaar oude baobabboom. “Met wat creatieve smoesjes kreeg ik Amber zover om samen naar een afgelegen plek te rijden”, herinnert de acteur zich. Toen ze eenmaal bij de baobab aankwamen, ging Swindells op één knie. “En ze zei ja”, vertelt hij glimlachend.

Anderson, een geboren planner, ging meteen aan de slag met het organiseren van de bruiloft. Ze kozen voor Boath House in de Schotse Hooglanden, dicht bij de plek waar Anderson opgroeide en belangrijk voor hen beiden. “Ik plande vrijwel alles zelf, maar kreeg hulp van Lindsay van Wide Sky Weddings in de laatste vier weken”, vertelt de bruid.

Zoektocht naar de perfecte bruidsjurk

Anderson vond bijna niet haar droomjurk, omdat ze aanvankelijk de eerste jurk die ze probeerde, al wilde kiezen. “Ik was zo overtuigd dat het de juiste was dat ik mijn afspraak bij Vivienne Westwood bijna afzegde”, herinnert ze zich. Gelukkig ging ze toch en wist ze het meteen toen ze de jurk aantrok. “Mijn favoriete delen van mijn lichaam werden geaccentueerd. De delen die ik niet leuk vond, deden er ineens niet meer toe.”

Anderson combineerde de jurk met ellebooglange tule handschoenen van Vivienne Westwood, sieraden van Chanel en zilveren schoenen van Roger Vivier. Patou stuurde haar een prachtige blauwe zijden tas met hun namen geborduurd, en ze had een sluier met sterrenbeelden in pailletten, hoewel ze die vergat op te zetten voor de ceremonie.

De ceremonie

De ceremonie werd geleid door acteur Alistair Petrie, die Swindells’ vader speelt in Sex Education. Andersons peetmoeder begeleidde haar naar het altaar in plaats van haar vader, die door ziekte niet aanwezig kon zijn. Een bijzonder moment was dat een vriend van Andersons vader op zijn gitaar speelde terwijl ze naar het altaar liep.

Leuke details maakten de bruiloft speels, zoals de comedy-act van Maddy en Marina Bye, die de bruidegoms “aura reinigden” tijdens de ceremonie. De hond van het stel, Moose, diende als ringdrager, compleet met een Anderson-tartan bandana.

Traditionele en smaakvolle Schotse bruiloft

Voordat het diner begon, hielden Anderson en Swindells een traditionele Keltische ‘quaich’ ceremonie, waarbij ze samen whisky dronken uit een beker. Het diner, verzorgd door de Lunchbox Boys, werd door veel gasten geprezen als het beste bruiloftsmaal dat ze ooit hadden gehad, inclusief de Schotse klassieker haggis, neeps en tatties. In plaats van een grote bruidstaart kozen ze voor individuele chocolade nemesis-taartjes, geïnspireerd door hun favoriete restaurant River Café.

De avond eindigde met een ceilidh, een traditioneel Schots dansfeest, geleid door Andersons vrienden van haar muziekschool. De bruid ruilde haar trouwjurk in voor een tweede Vivienne Westwood-look. Dit keer droeg ze een tartan korset en rok, gecombineerd met bikerboots om comfortabel te kunnen dansen. “Ceilidhs zijn geweldig omdat iedereen mee kan doen, ongeacht of je de dansen kent of niet”, zegt ze.

Na een dag vol festiviteiten werden de gasten de volgende ochtend uitgenodigd voor fish and chips in een pub aan de Noordzee. “Iedereen sprong vanaf de pier de zee in”, vertelt Anderson lachend. “Dat was misschien wel mijn favoriete moment van het weekend.”

Foto’s van de bruiloft van Amber Anderson en Connor Swindells

bruiloft Connor swindells Schotland
©Autumn de Wilde
1/22
Native Share
bruiloft Schotland
©Autumn de Wilde
2/22
Native Share
bruiloft Connor swindells amber anderson
©Tom Mitchell
3/22
Native Share
©Tom Mitchell
4/22
Native Share
Connor swindells
©Tom Mitchell
5/22
Native Share
©Autumn de Wilde
6/22
Native Share
©Autumn de Wilde
7/22
Native Share
©Autumn de Wilde
8/22
Native Share
©Autumn de Wilde
9/22
Native Share
©Tom Mitchell
10/22
Native Share
©Autumn de Wilde
11/22
Native Share
©Megan Sapak
12/22
Native Share
©Megan Sapak
13/22
Native Share
©Megan Sapak
14/22
Native Share
©Tom Mitchell
15/22
Native Share
©Tom Mitchell
16/22
Native Share
©Tom Mitchell
17/22
Native Share
©Tom Mitchell
18/22
Native Share
©Tom Mitchell
19/22
Native Share
©Megan Sapak
20/22
Native Share
©Megan Sapak
21/22
Native Share
©Megan Sapak
22/22
Native Share

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue UK.