margot-robbie-is-het-nieuwe-gezicht-van-chanel-no-5-en-onthult-dit-samen-met-jacob-elordi-317917
©Chanel

Toen ik Margot Robbie ontmoette op een warme dinsdagmiddag in Los Angeles, moesten we eerst iets ophelderen: we hebben allebei dezelfde naam. “Ik ben zo jaloers, ik heb altijd al jouw spelling willen hebben”, zegt Margot Robbie – het nieuwe gezicht van Chanel No 5. – tegen me. Ik antwoord dat ik altijd al lange benen heb willen hebben, waardoor we gelijkstaan.

Margot Robbie is het gezicht van Chanel No. 5 

Robbie was de laatste jaren adembenemend. In de zomer van 2023 overspoelde ze het universum met Barbie-mania (plichtmatig gevierd door Vogue) – de film waarin Robbie de hoofdrol speelde en ook produceerde via haar bedrijf LuckyChap Entertainment. Daarna kwam LuckyChap’s productie van Saltburn, die duizenden memes over sterren Jacob Elordi en Barry Keoghan voortbracht. In juli kondigde Robbie aan dat ze haar eerste kind verwacht met haar man Tom Ackerley. Eind vorige maand kwam de Rouge Allure kers op de taart: Robbie is nu het gezicht van Chanel No 5. De mijlpaal wordt aangekondigd met een korte film genaamd See You at 5, geregisseerd door Luca Guadagnino (van Challengers).

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

De tekst gaat door onder de afbeelding. 

Margot Robbie voor Chanel
©Chanel

Nicole Kidman als inspiratiebron

“Mijn eerste herinnering aan Chanel No 5. is de commercial van Nicole Kidman, geregisseerd door Baz Luhrmann”, zegt Robbie. “Ik was waarschijnlijk veertien en Moulin Rouge was zo groot. Ik herinner me de commercial zo levendig. En omdat Nicole Australisch is, gaf het me dat eerste sprankje van: Oh, misschien zijn deze dromen binnen handbereik. Iemand anders uit mijn land heeft het gedaan. Misschien kan ik het ook.”

Streven naar moeiteloze schoonheid

Robbie’s kenmerkende easy glamour past perfect bij Chanel. Vandaag draagt ze een zwart-gouden tweed Chanel jurk, haar sun-kissed haar in losse golven met een zachte mauve lip. “In Australië houden we van moeiteloze schoonheid, op een nonchalante manier”, zegt ze. “Ik denk dat de schoonheid van Franse meisjes ook moeiteloos is, maar op een meer verzorgde manier. Het is moeilijk te bereiken, maar ik denk dat het iets is waar we allemaal naar streven.”

Jacob Elordi als tegenspeler

De Franse glamour is iets wat ze perfect doet in See You at 5, dat hier exclusief wordt onthuld. Het is dan ook toeval dat Robbie’s tegenspeler in de film de Australische Jacob Elordi is (het duo speelt volgend jaar ook in een bewerking van Wuthering Heights, geregisseerd door Emerald Fennell uit Saltburn). In de twee minuten durende film doet Robbie een vleugje parfum op, evenals een rood tweed pak, voordat ze in haar cabriolet stapt om Elordi te ontmoeten. Maar het lot staat haar in de weg. En uiteindelijk heeft ze de man niet nodig om in het leven te duiken. Ze draagt overigens nog een op maat gemaakt rood Chanel-exemplaar, een bikini dit keer.

“Er is iets inherent gepassioneerds en sterks aan de kleur rood”, zegt Robbie. “Er zit ook een echte kracht in deze geur. Als ik denk aan het soort vrouw dat Chanel No. 5 zou dragen, denk ik dat ze krachtig is, dat ze verlangens heeft.”

Margot Robbie en Jacob Elordi
©Chanel
Margot Robbie voor Chanel
©Karim Sadli
Margot Robbie voor Chanel
©Chanel
Jacob Elordi op motor
©Chanel

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue US.