dit-degelijke-schoenenmerk-lanceert-een-verrassend-coole-collab-met-natacha-ramsay-levi-317933
©Hunter Abrams

ECCO associeer je misschien niet meteen met heel edgy schoenen. Toch lanceerde het, laten we eerlijk zijn, vrij degelijke schoenenmerk dit weekend een collab die de aandacht trok van veel modeliefhebbers. De samenwerking met designer Natacha Ramsay-Levi omvat schoenmodellen die wij zelf ook graag aan zouden doen. Tijdens een diner in New York lanceerden ECCO en Natacha Ramsay-Levi de collectie, samen met actrice Chloë Sevigny.

ECCO x Natacha Ramsay-Levi

De nieuwe ECCO x Natacha Ramsay-Levi-collectie is de derde collectie die het schoenenmerk samen met de Franse ontwerpster maakt. Haar ken je misschien nog wel als designer bij Chloé, waar ze tussen 2017 en 2020 werkte als opvolger van Clare Waight Keller. Daarvoor was Ramsay-Levi meer dan tien jaar de rechterhand van Nicolas Ghesquière bij Balenciaga, waarna ze hem als design director volgde naar Louis Vuitton.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Kortom: Natacha Ramsay-Levi heeft nogal een staat van dienst als het gaat om coole designs. Niet zo gek dus dat ECCO haar aantrok als samenwerkingspartner. En kennelijk is de collaboration succesvol, gezien het al de derde keer is dat het Deense schoenenmerk de handen ineenslaat met de Parijse designer. Die mix, van degelijke Deense designs en Parisienne edginess, werkt wonderwel goed samen. Volgens ECCO zelf omvat de herfst/winter-collectie van 2024 ‘karakteristieke ECCO-stijlen, die door Ramsay-Levi opnieuw zijn vormgegeven’ en een nieuw model.

Intiem diner met Chloë Sevigny

Om de nieuwe collectie te vieren, organiseerden ECCO en Natacha Ramsay-Levi een intiem event in Bridges in New York. Dit gebeurde met niemand minder dan stijlicoon Chloë Sevigny. Naast een optreden van Kacy Hill genoten de gasten van een diner. En die gasten waren zoals gezegd nogal modeliefhebbers. We noemen modellen als Alex Consani, Aweng Chuol, Teddy Quinlivan, maar ook acteur Peyton List en rapper Theophilus London.

Tijdens het event droeg Chloë Sevigny de Offroad-schoenen, en Natacha Ramsay-Levi de Metropole Seoul-brogues met hak. Alex Consani werd gespot in de nieuwe laarzen van het merk, net als Aweng Chuol. Vooral deze zwarte boots met dikke zool zouden nog wel eens een streetstylefavoriet kunnen worden dit seizoen; comfortabel en passend bij elke look.

Daarbij bewijst de samenwerking tussen ECCO en Natacha Ramsay-Levi ons eens te meer dat merken die voorheen bekend stonden om de – en we zeggen dit met alle liefde – ‘ugly shoes’ nog steeds in een revival zitten. Denk aan Mephisto, Croc, Salomon of Birkenstock, allemaal schoenenmerken die ooit in ditzelfde laatje zaten. Niet verkeerd, want comfortabele schoenen zijn, net als stijlvolle, ook veel waard. Worden die twee elementen gecombineerd, juichen we dat alleen maar toe.

Aweng Chuol bij het ECCO Dinner met Chloe Sevigny en Natacha Ramsay-Levi
©Hunter Abrams
Alex Consani bij het ECCO Dinner met Chloe Sevigny en Natacha Ramsay-Levi
©Hunter Abrams
ECCO Dinner met Chloe Sevigny en Natacha Ramsay-Levi
©BFA
Kacy Hill bij het ECCO Dinner met Chloe Sevigny en Natacha Ramsay-Levi
©BFA
Alex Consani, Chloë Sevigny, Aweng Ade-Chuol bij het ECCO Dinner met Chloe Sevigny en Natacha Ramsay-Levi
©BFA