cherrypicking-7-kersenparfums-die-je-wil-toevoegen-aan-je-parfumcollectie-318063
©Acielle/Style du Monde

We breken met traditionele fruitnoten als citrus en appel, en verwelkomen een nieuwe speler in de geurwereld: de kers. Maar wel een met een donkerder, mysterieuzer karakter, in combinatie met rokerige accenten en houtachtige tonen. Het resultaat? Een gedurfde toets om dit najaar aan je collectie toe te voegen. Dit zijn de kersenparfums die onze aandacht hebben getrokken.

De beste kersenpafums 

Knus

Een sensueel parfum geïnspireerd op én een ode aan de originele coutureschetsen van Henry Creed; Carmina is de eerste houtachtige en bloemige geur in de collectie van Creed en opent met topnoten van zwarte kers en roze peper, naast specerijen als saffraan en een warme basis van sandelhout.

Kersenparfum van Creed
©Skins

Creed Carmina Eau de Parfum 75 ml, € 260

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Oud is nieuw

Francis Kurkdjian, creative director van Christian Dior Parfums, bewijst dat fruitige geurnoten zowel elegant als krachtig kunnen zijn. De nieuwe variant van Rouge Trafalgar is dieper en rijker dan ooit, dankzij de sprankelende noten van vurige roze peper en Turkse en Bulgaarse rozen.

Parfum Rouge Trafalgar van Christian Dior
©Christian Dior

Christian Dior Rouge Trafalgar Esprit de Parfum 80 ml, € 395

Mysterieus en romantisch

Ondanks de naam speelt kers slechts een subtiele bijrol in dit parfum. Zowel oudh als kers zijn op zichzelf krachtige geurnoten, maar in dit parfum vormen ze, samen met Turkse en Bulgaarse rozen een mysterieuze, romantische geur. Fris, diep en sensueel, en extra speciaal voor een date night.

Cherry Oud van Guerlain
©Guerlain

Guerlain Cherry Oud Eau de Parfum 100 ml, € 325

Burn baby, burn

Kayali Lovefest Burning Cherry is een sensueel parfum dat de perfecte balans vindt tussen zoet en mysterieus. Deze geur opent met verleidelijke topnoten van zwarte kersen, maar neemt een bijzondere wending zodra de rokerige, aardse basisnoten van palo santo en patchoeli zich ontpoppen. Blijft lang op de huid hangen, dat ook.

Kersenparfum van Kayali
©Ici Paris XL

Kayali Lovefest Burning Cherry Eau de Parfum 100 ml, € 114

Warmtebron

Als je van bloemige parfums houdt maar op zoek bent naar iets met een beetje oomph: this is the one for you. Donkere kers en roze peper creëren een spannende, rijke opening die overgaat in iets zachters, als jasmijn en kasjmier de hoofdrol krijgen. Dit is een van die geuren die perfect zijn voor cozy herfstdagen.

Kersenparfum van Juliette Has a Gun
©Skins

Juliette Has a Gun Juliette Eau de Parfum 100 ml, € 135

Onweerstaanbaar

Een vrij nieuwe toevoeging aan het Black Opium-geurenarsenaal. De bekende combinatie van vanille, koffie en witte bloemen van de originele Black Opium blijft aanwezig, maar de toevoeging van een levendige, rijpe kersennoot zorgt voor een speelse twist die een onweerstaanbare aantrekkingskracht creëert.

Kersenparfum van Yves Saint Laurent
©De Bijenkorf

Yves Saint Laurent Black Opium Over Red Eau de Parfum 50 ml, € 143,10

Zelfvertrouwen

Indecent Cherry van Born to Stand Out is een gedurfde geur die opvalt. Met een mix van sappige kersen, rijke bloemen en een pinch van exotische kruiden zorgt deze geur voor een unieke en verleidelijke vibe. Perfect voor iedereen die op zoek is naar een parfum dat zelfvertrouwen en eigenzinnigheid uitstraalt.

Kersenparfum van Borntostandout
©Skins

Born To Stand Out Indecent Cherry Eau de Parfum 50 ml, € 190

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd in het oktobernummer van Vogue Nederland, dat nu in de winkel ligt en hier online te bestellen isVogue.nl ontvangt een commissie wanneer je iets aanschaft via een affiliatelink op onze site.