anne-hathaway-laat-zien-hoe-een-schoen-in-deze-kleur-het-verschil-maakt-in-elke-look-318313
©Getty Images

Sinds Anne Hathaway heeft bevestigd dat The Princess Diaries 3 in de maak is, is ze de favoriete ster van het internet. En dat is geen verrassing als je bedenkt hoe iconisch de film in de loop der jaren is geworden. Hathaway zal weer prinses Mia Thermopolis spelen, twintig jaar na het laatste deel van The Princess Diaries, dat in 2004 uitkwam (het eerste deel verscheen in 2001). Het is dan ook geen toeval dat streetstylefotografen haar overal volgen. Zo werd Anne Hathaway een paar dagen geleden gefotografeerd in de straten van New York, met aan haar voeten Gucci-pumps in de trendkleur van dit seizoen: bordeauxrood.

De bordeauxrode pumps van Anne Hathaway

De verrassende outfit van Hathaway pronkte met de kleur van dit seizoen. De actrice zag er romantisch uit, maar tegelijkertijd ook klassiek en trendy. Haar zwarte leren broek met hoge taille zorgde voor een vleugje sexyness, terwijl haar gestreepte overhemd voor een klassieke twist zorgde.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

De romantische touch van Alaïa’s rode hartentas was slechts een voorproefje van haar schoenen: Hathaway koos ook voor een paar bordeauxrode lakleren pumps van Gucci. De bijzondere tint – Rosso Ancora, geïntroduceerd door Sabato De Sarno in zijn eerste collectie voor Gucci – is een van de stijlkenmerken van Hathaway geworden.

Gucci’s Rosso Ancora

Maar Rosso Ancora is slechts het topje van de ijsberg: bordeauxrood is een van de ‘nieuwe neutrale tinten’ geworden, vergelijkbaar met zwart en beige, maar ook navy. Bovendien hebben Ferragamo, Hermès en Emilia Wickstead deze intense rode tint in hun collecties opgenomen, in de vorm van maatpakken, leren trenchcoats en jurken.

Anne Hathaway maakte met haar bordeauxrode Gucci-pumps de kracht van deze schoenentrend duidelijk. Van sneakers en pumps tot laarzen: bordeauxrood, de intense en mysterieuze donkerrode tint die macht en rijkdom uitstraalt, zal dit seizoen het verschil maken in elke look.

Anne Hathaway gucci pumps
©Getty Images

Shop de Gucci-pumps van Anne Hathaway

Gucci Signoria hoog
©Net-a-porter

Signoria-pumps van lakleer, € 950

Gucci signoria laag
©Net-a-porter

Signoria-pumps van lakleer, € 950

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue IT.

Vogue.nl ontvangt een commissie wanneer je iets aanschaft via een affiliatelink op onze site.